Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Krossbreed - Carved in Stone
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer

Krossbreed - Carved in Stone

Krossbreed is al sinds 2003 bezig om enige naamsbekendheid te krijgen. Uit Antwerpen afkomstig hebben zij inmiddels al twee demo’s opgenomen, en Carved in Stone is daar het logische vervolg op als EP met vijf nummers die bijna een half uur duren. Qua stijl zijn ze volgens eigen zeggen moeilijk te definiëren met een mengelmoes van metalcore en thrash en death metal. Een aardige combinatie die op dit moment redelijk populair is met een variërende uitkomst qua releases.

Carved in Stone behoort tot de wat betere in dit gebied van de extreme metal, maar persoonlijk spreekt bijvoorbeeld het van eigen bodem afkomstige Traktor dan wat meer aan. Hier en daar zijn de songs eigenlijk net iets te lang en is het moeilijk om de spanningsboog te kunnen bewaren die wordt opgebouwd met een sterk begin van elk van de vijf songs die deze EP telt. De nummers laten op dit moment niet echt een verpletterende indruk achter, hoewel dat live misschien anders zal zijn aangezien ze inmiddels ook al op Wacken Open Air op hebben getreden. Al met al is Carved in Stone een leuk schijfje om zo eens te horen, maar het blijft op dit moment nog niet hangen.

Tracklist:
1. Legacy
2. Leave You Bleeding
3. Carved In Stone
4. Right Where It Belongs
5. Means To An End

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 16 september 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van michel op 12-03-2011 om 10:49u

KROSSBREED signs a deal with, UK based, Casket music for the release of "3 cheers for the misery". The release is planned for may/june.
The original release was completely engineered and mixed by the band. The reached a great result with their aggresive sound but there were some glitches. Casket Music gave them the chance to correct these. So the Casket release will be released as the "upgrade 6.66 edition". Check the songs out on the bands myspace and facebook.
greetz