Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Pyramaze - Immortal
Jaar van release: 2008
Label: Locomotive Music
Pyramaze - Immortal
Na twee albums kon het overwegend Deense Pyramaze niet meer goed overweg met hun Amerikaanse zanger Lance King. Er moest een nieuwe zanger gevonden worden, en bandleider Michael Kammeyer trok de stoute schoenen aan en besloot ex-Iced Earth zanger Matt Barlow te mailen. Na wat wikken en wegen besloot Barlow toe te stemmen. Dit bericht ging niet onopgemerkt binnen het Iced Earth kamp, en Iced Earth's bandleider Jon Schaffer gooide voor Pyramaze roet in het eten. Hij besloot op verzoek van zijn fans om Barlow terug te vragen bij zijn band. Zingen in twee bands is voor Barlow iets teveel, omdat hij dat naast zijn baan als politieagent wil doen. Hij is echter de beroerdste niet en besloot om nog wel het album met Pyramaze af te maken. En hoe...

Immortal, want zo heet het album, mag er zijn. De powermetalfans willen natuurlijk weten hoe Matt Barlow het doet. Nou, hij klinkt beter dan ooit. Ook gebruikt hij zijn stem gevarieerder dan hij bij Iced Earth deed. Van lage, onheilspellende zinnen tot hoge noten, en alles er tussenin. En ondanks dat het nu een eenmalige samenwerking betreft, zit er ook meer passie en overtuiging in zijn stem dan voorheen. Lance King heeft op de eerste twee Pyramaze-albums voortreffelijk werk afgeleverd, Matt Barlow doet niet voor hem onder.

Maar er is meer. De stem van Barlow niet het enige wat Immortal goed maakt; de andere muzikanten staan ook hun mannetje. Redelijk zware riffs worden aangevuld door melodieuze keyboardriedels, en de nummers zijn voorzien van erg lekkere gitaarsolo's. Drummer Morten Gade Sørensen ramt vol overtuiging op de vellen van z'n drums, die hierdoor erg vet klinken. En ondanks dat de kern van de band uit Europa komt, klinken ze toch meer als een Amerikaanse powermetalband dan een Europese. Maar een geheel eigen smoel heeft Pyramaze echter niet, want door de stem van Barlow doet het natuurlijk erg aan Iced Earth denken. Maar ook van bijvoorbeeld Kamelot en Symphony X wordt hier en daar wel wat geleend, in de gitaar- en keyboardpartijen. Dit is echter helemaal niet erg, want Immortal is een erg mooi album geworden.

Tracklist:
1. Arise
2. Year of the Phoenix
3. Ghost Light
4. Touched by the Mara
5. A Beautiful Death
6. Legacy in a Rhyme
7. Caramon's Poem
8. The Highland
9. Shadow of the Beast
10. March Through An Endless Rain

Score: 86 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 15 juni 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Pyramaze - Immortal
Reactie van Kiske op 15-06-2008 om 13:50u
Score: 90 / 100

Ik heb nergens gelezen dat Matt zou stoppen bij Pyramaze na dit album. Volgens mij gaat hij alle 3 zijn activeiten combineren. Naast Iced Earth gaat hij ook zeker nog tijd vrijmaken voor Pyramaze. Maar als het zo is dat hij stopt bij Pyramaze om Iced Earth zou ik dat wel erg jammer vinden. Laat Ripper dan bij Iced Earth zitten. Die band komt stukken beten tot zijn recht met Ripper op zang. Net als Pyramaze beter tot zijn recht komt met Barlow op zang.

Erg gaaf album dit trouwens. Het buikt er behoorlijk op los en Barlow is erg goed bij stem!!! Van mij mag hij bij deze band blijven. Top album... zeker een kanshebben voor een hoge notering in de 2008 jaarlijst!!!

Pyramaze - Immortal
Reactie van Smetsar op 15-06-2008 om 13:50u
Score: 75 / 100

Barlow heeft weer eens laten zien hoe goed hij is!
Maar de muziek op zich vind ik een beetje te braaf en de nummers blijven niet echt hangen.

Pyramaze - Immortal
Reactie van Tonnie op 15-06-2008 om 13:56u

@Kiske: "In recent days, however, I have come to realize that my participation in Pyramaze cannot go beyond the recording of the bands current work. This is due in part, to the fact that I can''t be all places at all times."

-- Iced Earth website, 20 december 2007.

Pyramaze - Immortal
Reactie van Kiske op 15-06-2008 om 22:59u
Score: 90 / 100

@Tonnie: Thanx man!!! Had ik nog niet gelezen. Thanx!

Pyramaze - Immortal
Reactie van VaDer op 18-06-2008 om 08:10u
Score: 50 / 100

Ik vind het erg jammer dat men voor Barlow heeft gekozen op dit album.
Hij past totaal niet bij de stijl en sound van deze band.
Bij iced Earth zal ie 't wel goed doen maar bij Pyramize heeft hij naar mijn mening niets te zoeken. Zijn zang is veel te beperkt en naast Lance King klinkt hij nogal simplistisch en vooral erg saai.


Laat hem maar mooi bij iced Earth blijven ( wat ik overigens ook maar een erg matige band vind ). Pyramaze moet snel naar een beter vervanger gaan zoeken en dit album moeten we maar snel weer vergeten.