Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Himsa - Summon In Thunder
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Himsa - Summon In Thunder
Veel van die New Wave Of American Heavy Metal bandjes zijn afgezaagd, opzichtig commercieel en gewoonweg saai. Gelukkig behoort Himsa met hun nieuwste worp Summon In Thunder niet tot deze categorie. Het vijfkoppige gezelschap doet namelijk zijn best om de goed geschreven moderne metalsongs zo afwisselend, vet en agressief mogelijk te presenteren. En dat is, ook mede dankzij de uitstekende productie van Tue Madsen, opvallend goed gelukt.

Voor er met Den Of Infamy even een mooi rustpunt aankomt, moet je eerst een dik handvol knallende songs verwerken. De riffs van Sammi en Kirby vliegen van de ene kant naar de andere, Johnny brult er lekker op los en de ritmesectie knuppelt elk gaatje dicht dat nog niet gevuld was. Dat maakt dat Summon In Thunder wel een vermoeiende plaat is die je best luistert als je nog niet bekaf bent want anders haal je het einde niet.

Laat deze band maar samen met The Black Dahlia Murder en Lamb Of God doorheen Europa trekken en zelfs de meest sceptische metalfan zal moeten bekennen dat nieuwe Amerikaanse metal zeker niet meer moet onderdoen voor de Scandinavische variant.

Tracklist:
1. Reinventing The Noose
2. Haunter
3. Big Timber
4. Given In To The Taking
5. Skinwalkers
6. Curseworship
7. Hooks As Hands
8. Ruin Them
9. Den Of Infamy
10. Unleash Carnage
11. Summon In Thunder

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mustaine op 04-11-2007 om 13:44u
Score: 85 / 100

Ik heb hem net gekocht en beluisterd.
Moet zeggen dat 't wel 'n te gek CD,tje is.
lekker agresief zoals boven vermeld.
Doorgaan!!!!!!!!!!!!!!!