Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

The Cult - Born Into This
Jaar van release: 2007
Label: Roadrunner Records
The Cult - Born Into This
Rain, She Sells Sanctuary en Love Removal Machine. Dat zijn hitsingles van het Engelse The Cult die de grote massa wel al eens gehoord heeft. Deze act was dan ook vrij groot in de 80’s met een geluid dat soms aan het mysterieuze van The Doors deed denken, soms aan de platte rock van Mötley Crüe en in de beste gevallen aan de pracht van Led Zeppelin. In de 90’s ging het goed mis en het zes jaar geleden verscheen comeback album Beyond Good and Evil was een beetje te soft om The Cult wederom een moment van glorie te verschaffen.

De twee belangrijkste groepsleden hadden er duidelijk zin om Born Into This gewoon een lekkere compromisloze rockplaat te maken met afgelijnde herkenbare meezingers. Zo zijn de zanglijnen van Ian Astbury, inmiddels niet meer lid van de nieuwe versie van The Doors, op elk moment pakkend. En doen de gitaarriffs en solo’s van Billy Duffy ons geloven dat we nog in de steeds in jaren ’80 leven.

De tien songs op dit Roadrunner Records debuut zullen de fans deugd doen en als ze het slim aanpakken met de marketing van enkele singles zal The Cult misschien nog wel eens echt herleven. Born Into This is geen onmisbaar meesterwerk, maar een lekkere vertrouwde The Cult plaat en dat is al meer dan genoeg. Er is ook een gelimiteerde digipak verkrijgbaar met bonus cd waarop enkele onbekende songs en wat demoversies staan.

Tracklist:
1. Born into This
2. Citizens
3. Diamonds
4. Dirty Little Rockstar
5. Holy Mountain
6. I Assassin
7. Illuminated
8. Tiger in the Sun
9. Savages
10. Sound of Destruction

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Cult - Born Into This
Reactie van Deris op 23-10-2007 om 08:48u

Vond het niet zoveel aan, Hoopte toch op een paar hit zoals She Sells Sanctuary. Ondanks dat staan er wel leuke nummers op.