Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

He Is Legend - Suck out The Poison
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records

He Is Legend - Suck out The Poison

Suck out The Poison is het tweede album van de Amerikaanse band He Is Legend, een band die zich met dit album niet zomaar in een hokje laat proppen. Ze weten onvervalste southern rock te combineren met metalcore, emo, en hier en daar een irritante schreeuw van de slissende zanger.

De songs op Suck out The Poison zijn aardig, hoewel er soms een overgang in zit die zo ongeïnspireerd is, dat je direct je aandacht verliest. Het ontbreekt de krachtige mengelmoes van stijlen aan inspiratie om die combinatie ook echt te laten werken zodat het een nummer lang weet te blijven interesseren. Het ‘popperige’ geluid draagt daar wellicht vooral aan bij. Desalniettemin staan er een paar toffe stukjes muziek op deze bijna een uur durende plaat, misschien dat het op een vervolg iets consistenter kan. De zang is eigenlijk de grootste stoorfactor op deze schijf. De zoals eerder gezegd slissende zanger klinkt erg zeikerig en weet nergens echt te overtuigen.

Een aardige poging die niet helemaal geslaagd is, vooral door het gebrek aan originaliteit binnen alle stijlwisselingen en de zeurderige zang.

Tracklist:
1. Dixie Wolf (The Seduction of…)
2. Attack of The Dungeon Witch
3. Suck out The Poison
4. Mushroom River
5. Opening
6. China White II
7. Serpent Sickness
8. Electronic Throat
9. Stampede
10. The Widow of Magnolia
11. The Pot Bellied Goddess
12. Cannonball Hands (The Tomato Parade)
13. Goldie’s Torn Locks
14. (((Louds

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 3 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]