Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith

Twee jaar geleden bestond Motörhead dertig jaar, en dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden met een enorme tour en een berg 30th Anniversary concerten. Een van die concerten verscheen al eerder op de dvd Stage Fright, het concert in Hammersmith Apollo komt nu uit op dubbel-cd onder de titel Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith.

De setlist verschilt op twee nummers na niet van de setlist op de dvd, en is daarmee eigenlijk een beetje overbodig. Zeker wanneer de kwaliteit van deze opname slechter is dan het eerder verschenen concert uit Duitsland. De geluidskwaliteit is minder, en de band lijkt wat minder fit. De overtuigende prestatie die we visueel voorgeschoteld kregen, wordt hier helaas niet geëvenaard, maar is niet meer dan een gemiddeld Motörhead-concert. Lemmy zingt nooit echt zuiver, maar klinkt op deze opname echt oud en vals, wat de titel van het album misschien wat ironisch maakt. Als het luisteraar is het echter wel jammer om een rampzalige opname te horen van Whorehouse Blues. Gelukkig staat er wel wat ander leuk materiaal op dit album. Het naar Motörhead-begrippen hypermoderne nummer In The Name of Tragedy springt er weer echt uit, net zoals het (We are) The Road Crew wat je niet vaak meer hoort.

Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith is een redelijk overbodige liveregistratie, zeker omdat het nog van de dertigjarig bestaan tour is en niet een opname van de tour van het nieuwste album Kiss of Death.

Tracklist:
1. Dr. Rock
2. Stay Clean
3. Shoot You in The Back
4. Love Me Like A Reptile
5. Killers
6. Metropolis
7. Love for Sale
8. Over The Top
9. No Class
10. I Got Mine
11. In The Name of Tragedy
12. Dancing on Your Grave
13. R.A.M.O.N.E.S.
14. Sacrifice
15. Just ‘Cos You Got The Power
16. (We Are) The Road Crew
17. Going To Brazil
18. Killed by Death
19. Iron Fist
20. Whorehouse Blues
21. Bomber
22. Ace of Spades
23. Overkill

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 14 juli 2007

Meer Motörhead:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van johnny op 14-07-2007 om 23:51u

ik ben al sinds 1980 motorhead fan en ik heb bijna al hun cd's. hun laaste kiss of death vond ik goed. de orginele dvd waarvan dit concert afstamd heb ik ook niet omdat ik de vorige dvd boneshaker heb (goede dvd) en deze niet gekocht heb omdat er veel dezelfde nummers opstaan. en in tegensteling tot de begindagen 1980-95 ben ik nu getrouwd en kinderen en moet ik andere prioriteiten stellen.

Buiten dat en dat er weer veel dezelfde nummers opstaan en ook dat motorhead achter de feiten aanloopt (geen opnames van hun recente tour) koop ik hem toch niet. als het van hun kiss of death tour was wie weet

trouwens waarom moeten er bijna altijd dezelfde nummers op een live cd. dit geld niet alleen voor motorhead maar ook voor bijv. ozzy en deep purple

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van Een Metalfan op 15-07-2007 om 00:19u

Het concert op dvd en cd zijn niet dezelfde concerten. Staat ook in de review.

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van René op 15-07-2007 om 14:14u

Ik snap dat alweer een nieuwe live-cd van Motorhead niet erg aantrekkelijk klinkt. Maar dat het steeds weer dezelfde nummers zijn, vind ik wat te kort door de bocht. Met bijvoorbeeld I Got Mine, Dancing On Your Grave en Just Cos You Got The Power hebben ze genoeg oudjes onder het stof vandaan gehaald om de setlist toch enigzins interessant te makan.

Ik kan alleen begrijpen dat niemand zit te wachten op de zoveelste versies van Killed By Death en Aces Of Spades. Maar ja, daar ontkom je niet aan.

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van Rinus op 15-07-2007 om 21:19u
Score: 80 / 100

Heb eens gelezen dat de opnamen van dit concert tegenvielen en dat het daarom niet op DVD is uitgebracht. Ik weet niet uit mijn hoofd op welke cd, (ik dacht inferno) maar ik heb bij een of andere cd een bonus dvd met opnamen van dit concert. Opnamen zijn ietsjes donker.
Dit optreden was het 30 jarig jubileum concert. Dit wil je je fans niet onthouden. toch?

Johnny:
Stage fright en deze cd zijn niet het zelfde concert
ben sinds 1979 fan. Ik vraag me af of je wel een fan bent.
Heeft je vrouw je dat verboden?

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van johnny op 16-07-2007 om 22:27u

Beste Rinus,

Ja ik ben inderdaad fan sinds ik bomber hoorde bij alfred lagarde.
Ik heb toen bomber en overkill gekocht en heb ze in 1980 in Lochem op een festival gezien en ook heb ik elke cd vrijwel meteen gekocht.

Trouwens je kunt wel fan zijn en toch niet elke cd kopen.

Wt je zegt over mijn vrouw kun je weleens gelijk hebben.
(voor dat geld heb je ook een pak luiers voor de kleine.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat als ik nog alleenstaande was (tot aan we are motorhead) had ik hem wel gekocht

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van rinus op 17-07-2007 om 21:15u

Johnny,

Was eigenlijk maar een grapje!
Respect voor je eerlijkheid.

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van Johnny op 17-07-2007 om 22:26u

Dank je Rinus,

Ik kan me nog herinneren dat je vroeger - in tijd van de lp - uitzag naar een live album van een artist. Tegenwoordig wordt je er dood mee gegooid.

Voorbeeld Iron Maiden bracht live after death uit, wat heb ik daar van genoten.
Nu brengen ze met de regelmaat van de klok live cds uit.

Maar goed ik moet misschien meer met de tijd meegaan.
Ik kijk trouwens wel met genoegen uit naar de nieuwe live cd/dvd van heaven and hell.

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van Vincent op 19-07-2007 om 19:19u

Over het uitbrengen van live cds, tja, het is misschien wel waar over dat het vaak dezelfde nummers bevat, maar ik als Maiden obsessed fan, vind het keer op keer zeer leuk om nummers die ze nauwelijks of voor de promotietour hebben gespeelt om eens live te horen.

Het vat ook de essentie van de band samen, hoewel we er misschien ermee om de haverklap mee dood worden gegooit, kan ik er toch steeds van genieten.

Motörhead - Better Motörhead Than Dead - Live at Hammersmith
Reactie van Een Metalfan op 19-07-2007 om 20:04u

Het maakt ook niet echt uit, als de opnames maar goed zijn.