Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

In This Moment - Beautiful Tragedy
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
In This Moment - Beautiful Tragedy
Onlangs speelde het jonge In This Moment nog een aantal keer in Nederland en België, ondere andere met Life Of Agony, Lamb Of God en op de festivals Fields Of Rock en Graspop. Die optredens maakten deel uit van de eerste Europese tour van de Amerikanen. Toch heeft In This Moment in eigen land al vele concertzalen van binnen en van buiten gezien, en dat is op het debuutalbum Beautiful Tragedy terug te horen.

Er wordt geopend met het intro Whispers Of October, maar met het daaropvolgende Prayers is het direct raak. Zangeres Maria Brink laat meteen horen uit welk hout ze is gesneden en gooit er een fikse scream tegenaan. Daarna komen de meer ingetogen, emotionele vocalen die al niet veel later weer worden vervangen door meer screams. Deze afwisseling zal gedurende de plaat nog veelvuldig terugkomen. Prayers heeft nog een behoorlijk hoog heavy metalgehalte, de andere nummers doen meer aan een band als Walls Of Jericho denken, alleen dan met veel meer melodie in de nummers.

Eén van de hoogtepunten is het titelnummer, met een fraai gezongen en aanstekelijk refrein. Hoewel de muzikanten dus nog zeer jong zijn laten ze wel horen over de nodige capaciteiten te beschikken. Breakdowns worden afgewisseld met gitaar solo’s (Circles!) en snelle gedeeltes met passages waarin het gas er volledig af gaat. Melodie en agressie gaan bij In This Moment hand in hand. Zo is The Legacy Of Odio een ballad, terwijl een nummer als Next Life er stevig inhakt. Beautiful Tragedy komt op opmerkelijk wijze aan zijn eind middels het akoestische When The Storm Subsides.

In This Moment is een band met een zonnige toekomst. Beautiful Tragedy is misschien geen topalbum, daarvoor lijken enkele songs te veel op elkaar en mist de plaat een echte knaller. Dat die topper er op een dag wel komt, lijkt onvermijdelijk. Kortom, een prima debuut!

Tracklist:
1. Whispers Of October
2. Prayers
3. Beautiful Tragedy
4. Ashes
5. Daddy’s Falling Angel
6. The Legacy Of Odio
7. This Moment
8. Next Life
9. He Said Eternity
10. Circles
11. When The Storm Subsides

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 27 juni 2007

Koop dit album in

Meer In This Moment:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 27-06-2007 om 12:15u
Score: 80 / 100

De groep gezien op graspop en ze waren uitstekend

Reactie van Een Metalfan op 27-06-2007 om 15:51u

ik zag ze op Fields of rock en daar waren ze ook goed. als ik het zo lees moet ik het album ook maar luistere.

Reactie van trooper op 27-06-2007 om 17:23u

op graspop ben k gewoon de tent uitgelopen!

Reactie van Flip op 27-06-2007 om 23:39u

Geluid stond kut op graspop desondanks kon ik me vermaken ermee

Reactie van TheForgotten op 28-06-2007 om 09:55u
Score: 83 / 100

op graspop stond t geluid idd een beetje raar, voral de vocals waren moeilijk te verstaan. verder prima live band en prima plaat :)