Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Jaar van release: 2002
Label: Roadrunner Records
Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Toen de Rejects besloten op te houden gingen gitaristen Joey Jordison (die bij Slipknot achter de drumkit zit) en Tripp Eisen (Static-X) door. Een nieuwe zanger werd gevonden in bassist Wednesday 13 (die al eerder bij de Frankenstein Drag Queens From Planet 13 zong, waar het meerendeel van de nummers ook van afkomstig is), waardoor de band alleen nog een nieuwe drummer en bassist moesten vinden. Ook die vond de band, en nu is er dan het debuutalbum Beyond The Valley Of The Murderdolls.

Alleen al aan de titels kan je zien dat het een band betreft met een liefde voor horrorfilms. Het zal dan ook niemand verwonderen dat de Misfits een grote inspiratiebron geweest zijn. Het album bevat 15 korte songs, elk zo'n 3 minuten lang. Elk van deze nummers is erg aanstekelijk, en ligt lekker in het gehoor. Echt hoogstaande nummers hoef eigenlijk je niet te verwachten, maar het geheel is wel uitermate lekker. De meeste riffs zijn gewoon recht-voor-z'n-raap, lekker raggen op de gitaar, met hier en daar een solo. Het drumwerk is in ieder geval ook wel dik in orde, al is het niet echt wat speciaals. Zanger Wednesday 13 heeft een stem die er perfect bij past, die me wat aan een ruwere versie van Sebastian Bach van Skid Row doet denken.

Het zijn de texten die het geheel nog leuker maken, mits je van b-horrorfilms houdt. Ze gaan van het vermoorden van je zus tot het vermoorden van Miss America. Het thema is dus al snel duidelijk: moord. In het merendeel van de nummers komt dit terug, wel op erg humoristische wijze. "I rather cut you than the wedding cake, with your bloody guts on my rented tux" (uit Die My Bride), of "In 197666 I killed an animal rights activist, because animals ain't got no rights" (uit 197666). Ze bevatten dus een flinke dosis zieke humor, waar je wel van moet houden. Natuurlijk moeten de texten niet serieus genomen worden, het is gewoon erg grappig.

Wie van de Misfits houdt, maar een band wil horen die nog net iets verder gaat, moet zeker de Murderdolls eens luisteren. Hoogtepunten van het album vind ik Love At First Fright, Motherfucker, I Don't Care en Dawn Of The Dead, maar de kwaliteit van de nummers loopt niet erg veel uiteen.

Tracklist:
1. Slit My Wrist
2. Twist My Sister
3. Dead In Hollywood
4. Love At First Fright
5. People Hate Me
6. She Was A Teenage Zombie
7. Die My Bride
8. Grave Robbing U.S.A.
9. 197666
10. Dawn Of The Dead
11. Let’s Go To War
12. Dressed To Depress
13. Kill Miss America
14. B-Movie Scream Queen
15. Motherfucker, I Don’t Care

Score: 81 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 29 augustus 2002

Koop dit album in

Meer Murderdolls:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van 666-son-of-the-deat-666 op 09-11-2002 om 18:31u
Score: 100 / 100

o lekker!!!!!! eindelijk weer ens een band die gewoon niet zo zeikt met bliepjes en zooi maar een gitaar pakt, en ragt en hengst tot ze erbij neervallen!!!!1 vet lekker man echt waar ze zijn naar mijn mening nog beter dan slipknot(momenteel dan want dat verandert altijd maar nu vin ik ze beter)!! moddervette trashrifs met een glampunk drummer en krijsende beetje black metal achtige zang!!!! zo vet ze pakken het goed aan lekker rock,n, roll op ze hard!!! keihard!!!! ik kan me woorden niet uit ik kocht deze in duwde em in de'display en man! wat een golf swingenede aanstekele herrie dat die gozers maken!!!!!! 'zo vet je je denkt aan dat nummer van guns n roses- welcome to the jungle dat nummer is net zo aanstekelijk als de hele cd maar dan vet harder! buy or die zou ik zeggen ! metalfans mail me op gothic_ruleerd@hotmail.com!!!! ik voeg je toe of mail terug.

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Een_Metalfan op 11-03-2003 om 23:33u
Score: 90 / 100

een goeie cd , een aanrader

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van No_Remorse op 29-04-2003 om 18:27u
Score: 8 / 100

goeie review,denk er precies zo over

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Een_Metalfan op 26-10-2003 om 11:27u
Score: 100 / 100

Lekkere cd MEt heerlijke nummers ik sluit me helemaal aan bij de favoriete nummers ZSEKER LEMKKERE CD ALLEMAAL HALEN

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Trooper op 25-03-2004 om 21:02u
Score: 60 / 100

Goed om eens naar te luisteren, maar als je ze eenmaal live hebt gezien zie je wel dat ze verdrinken in de show...

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Acey-girl op 19-07-2004 om 10:19u
Score: 100 / 100

Dit is echt één van de cd's die ik het meest heb beluisterd. Ik geeft de revieuw helemaal gelijk. Het geheel is helemaal perfect en heerlijk om je erbij uit te leven. Maar de tekste moet je niet serieus nemen, zoals mensen weleens doen. Ze schokkeren mensen gewoon en dat is echt het beste. Ik kan jullie zeer zeker aanraden om de cd te gaan halen =D

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van M4E op 03-09-2004 om 23:28u
Score: 40 / 100

Instrumentaal gezien vind ik 't té punk-achtig klinken, maar Joey Jordison maakt achter 't drumstel veel goed. Voor de rest is de zang vreselijk irritant, en de teksten ronduit slap en kinderachtig. Jongere metalfans zullen dit waarschijnlijk wel door de vingers zien, maar ik vind 't maar pet.

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Een_Metalfan op 06-12-2004 om 00:43u
Score: 80 / 100

Hoezo Joey Jordison maakt achter zijn drumkit veel goed?? Joey Jordison speelt hier gitaar geen drum, dat is ook wel behoorlijk te merken. Ik hoor liever Joey Jorison drummen. Maarja kennelijk zijn er mensen die geen verstand hebben van drummers.

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van Warh. op 03-03-2005 om 14:59u
Score: 30 / 100

Murderdolls zijn ruk, en nog lelijk ook.

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van torre op 22-11-2005 om 23:02u

ach jah, hier zeiken ze tenminste niet zoals op www.kickedintheface.com allemachtig wat stellen die amerikanen zich aan over dit album, ach AMERIKA IS KUT dus wat maakt het uit

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van hoi op 30-01-2006 om 19:02u
Score: 100 / 100

murderdolls ruleren

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van nv op 18-05-2006 om 18:07u
Score: 100 / 100

murderdolls zijn te vet gewoon helemaal perfect

Murderdolls - Beyond The Valley Of The Murderdolls
Reactie van †..Kim..† op 14-09-2006 om 15:18u
Score: 100 / 100

Ik kom ook nog ff lekker in 2006 een berichtje neerzetten. xD Misschien zijn er nog mensen (net als mij) die alles nog zoeken over de Murderdolls. Nou ik vind ze in een woord GEWELDIG. xD Ben er helemaal gek van luister ze super vaak. x) En Wednesday 13 luister ik ook heel veel, dat zijn me favoriete bands van allemaal! xD