Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Red Harvest - A Greater Darkness
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist
Red Harvest - A Greater Darkness
Jammer genoeg zijn er weinig metalbands die durven te experimenteren met elektronische muziek. Het zou geweldig zijn om eens een blackmetalband te horen stoeien met drum ‘n’ bass of een progmetalband met ambient. Een van de weinige metalbands die niet vies zijn van een portie elektronica is het Noorse Red Harvest. En dat maakt hun onmiddellijk interessanter dan de gemiddelde landgenotenband.

Op hun alweer tiende (acht albums en twee volwaardige EP’s!) release combineren ze misantropische metal met bits and bytes. Het album opent met twee bijna postrock-achtige hypnose songs waarna enkele kortere met industrial-invloeden doorspekte passages volgen. Op dat moment, als je de muziek begrijpt, ben je niet meer naar een ordinaire CD aan het luisteren. Dan bevind je jezelf in een donkere science fiction-achtige wereld die helemaal fucked-up is door allerlei experimenten. Begrijp je de muziek niet, dan luister je gewoon naar saaie en eentonige muziek.

Het echte venijn zit nog in de staart met het dertien minuten durende loodzware doomwerkstuk Distorted Eyes. Prachtig! A Greater Darkness is dus weer leuk materiaal voor muzikale avonturiers.

Tracklist:
1. Antidote
2. Hole In Me
3. Dead Cities
4. Mouth Of Madness
5. Beyond The Limits Of Physical Xperience
6. Icons Of Fear... The Curse Of The Universe
7. I Sweat W.O.M.D
8. WarThemes
9. Distorted Eyes
10. Proprioception

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 maart 2007

Koop dit album in

Meer Red Harvest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Red Harvest - A Greater Darkness
Reactie van Een Metalfan op 21-03-2007 om 07:53u

Er bestaan al black metalbands met drum n bass: check eens mysticum!