Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Within Temptation - The Heart Of Everything
Jaar van release: 2007
Label: Sony/BMG
Within Temptation - The Heart Of Everything
Na de "Stille Kracht", waarmee Within Temptation muzikaal tot grote hoogte was gestegen en met hitsinglesucces (waarbij de vergelijking met Evanescence al voorzichtig werd gemaakt) raakvlakken met de popscene had behouden, komt de band met de lang verwachte opvolger.

Dit keer geen centraal thema, maar op zich staande nummers, ieder met een eigen sound en eigen karakter. Ook hier een hitsingle (da's echt niet verkeerd hoor, zonder centen maak je niet lang muziek), in de vorm van een duet (What have you done) met Life Of Agony-voorman Keith Caputo. De gelegenheid zal zich voorgedaan hebben maar voor mij had het duet niet gehoeven omdat het weinig toevoegt. Wederom is het hier de opening track (The Howling) die mij meer bekoort dan de eerste single.

Muzikaal gezien is dit album toch, ondanks het zeer herkenbare WT geluid, een heel ander album dan The Silent Force; niet alleen zijn de keyboards wat verder naar de achtergrond gegaan, de gitaarpartijen hebben een prominentere rol gekregen (zelfs akoestische!), en ook Stephen van Haestregt krijgt volop ruimte (o.a. door minder gebruik van technische snufjes) om te laten horen dat hij tot Neerlands beste drummers behoort. Ook de stem van Sharon Den Adel wordt anders gebruikt dan voorheen; meer variatie, meer verschillende emoties en daarmee krijgt de band toch een wat ander geluid.

De composities zijn ook weer anders dan anders, vind ik; waar The Silent Force minimaal 2 lekker in het gehoor liggende hits kende, is dat "catchy" een stuk minder geworden en heeft het plaatsgemaakt voor een voor mijn gevoel wat behoudender, Amerikaanser geluid. Niet gek dat de band daarmee haar pijlen overduidelijk richt op het veroveren van de Amerikaanse markt, waar een grote maar nog sluimerende schare fans ongeduldig zit te wachten totdat de podia worden gepijnigd met deze Nederlandse bombastische, symphonische rock. Want het is nu toch wel tijd dat we dat gothic-label er maar eens afhalen.

Voor de verandering doorloop ik het songmateriaal, dat wederom van hoge kwaliteit is, maar niet, dat is aan de fans en de kopers van deze schijf, die overigens wat leuke extra's op het schijfje zullen aantreffen. Amerika gaat straks plat, wij waren het al. En terecht.

Tracklist:
1. The Howling
2. What HaveYou Done
3. Frozen
4. Our Solemn Hour
5. The Heart Of Everything
6. Hand Of Sorrow
7. The Cross
8. Final Destination
9. All I Need
10. The Truth Beneath The Rose
11. Forgiven
12. What Have You Done (rock mix, bonustrack)

Score: 92 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 18 maart 2007

Koop dit album in

Meer Within Temptation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Sam op 18-03-2007 om 13:59u
Score: 70 / 100

Het is weer zo'n typische within temptation plaat, mooie stem van sharon maar toch zijn niet alle nummers even goed en dat stoort me wel een klein beetje aan deze band. maar al bij al nog een goede opwarmer voor de nieuwe van After Forever!

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Een Metalfan op 18-03-2007 om 18:36u
Score: 1 / 100

wat een teringzooi :(

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Een Metalfan op 18-03-2007 om 18:37u
Score: 10 / 100

nummer met keith caputo slaat nergens op

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Michael op 18-03-2007 om 21:29u
Score: 75 / 100

Ik ben ook een black/deathfan maar ik vind deze plaat lekker makkelijk in het gehoor liggen. Alleen is het jammer dat er maar een paar ECHT goeie nummers op het album staan. Als ik m luister mis ik de gitaren en de drum, omdat alles heel erg symphonisch is, tuurlijk mag dat, maar tot op een bepaalde hoogte. De nummers gaan hierdoor te veel op elkaar lijken. En

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Rinus op 18-03-2007 om 23:16u
Score: 3 / 100

Kutplaat!

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Pepijn op 19-03-2007 om 11:51u
Score: 10 / 100

Veel te makkelijke, mainstream plaat die echt nergens over gaat!!!

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van BigGayAllah op 19-03-2007 om 12:00u
Score: 30 / 100

Leuke muziek voor 11 jarige meisjes met een identiteitscrisis, maar voor de echte metalfan begint deze eftelingpop een beetje te vervelen.. tenminste voor mij wel. Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat de band na al die jaren ook wel eens wat wil verdienen, maar inmiddels heeft het weinig meer met metal te maken. Nog even en ze hebben meer TMF awards dan Marco Borsato.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Een Metalfan op 19-03-2007 om 12:27u

Enter vond ik prachtig, de koers die WT op het moment vaart kan ik absoluut niet waarderen.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van ZordaZ op 19-03-2007 om 14:52u
Score: 60 / 100

Idd, voor veel echte metalfans is alleen Enter interessant. Ik ben ook niet kapot van de commerciele koers die WithinTemptation heeft gekozen. Maar al dat gescheld wat je hoort en leest slaat natuurlijk ook nergens op. Kom op zeg.... Als je er niet van houdt, dan koop je de CDs toch gewoon niet en ga je een biertje drinken tijdens een festival waar ze spelen. Leven en laten leven heet dat.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van 132 op 19-03-2007 om 15:24u
Score: 66 / 100

lol@eftelingmetal ja, de scherpte is er vanaf, maar ze worden ook al een beetje ouder natuurlijk... tegenwoordig dient de schmink niet als gimmik maar om de rimpels te verbergen

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Hans de reviewer op 19-03-2007 om 19:34u

Ik wil even reageren op het geschimp op WT. Toon, als je geen liefhebber van de band of haar huidige repertoire bent, tenminste respect door dan beter maar niet te reageren. Wat een gelul dat het muziek voor 11-jarigen is !! Bedankt, ZordaZ voor het in dat opzicht verhelderende en relativerende inzicht. Ik ga toch ook niet schelden op een nieuw album van de een of andere doom of thrash band omdat ik daar toevallig niks mee heb? Live and let live. Amen.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Jeroen op 19-03-2007 om 21:17u
Score: 80 / 100

Vermaak me prima met dit nieuwe album. Het is wellicht wat meer pakkend en gelikt, maar de nummers zitten prima in elkaar. Een band die het succes verdiend. Jammer dat de bekrompenheid van vele metalfans nog blijkt uit de reacties hier. Prima review en een prima plaat.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Manowar op 20-03-2007 om 13:34u
Score: 90 / 100

Echt typisch Nederlands, hebben we een keer een goede band maar omdat hij bij het mainstraim publiek bekend is vinden we het rotzooi. Ik vind het ook jammer dat het klootjesvolk WT goed vindt, maar de muziek is gewoon goed.

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Een Metalfan op 20-03-2007 om 13:41u
Score: 18 / 100

niet slecht... voor een emo-band...

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van . op 20-03-2007 om 21:41u

tssssssssssss..........................zielig,vader.......

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van WT Hater op 21-03-2007 om 18:28u

iedereen heeft fucking gelijk, dat hele wt zijn een stel losers, wat kk zooi, echt verneukt, die lui kunne niks(alleen maar een beetje evanescence na apen), en wat dernet al verteld was over die robetr> die kan echt voor geen meter headbangen. Dus een paar woorden:

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van WT hater op 21-03-2007 om 18:29u

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Kiske op 21-03-2007 om 22:38u
Score: 8 / 100

Tja... je kunt er niet om heen dat dit een kwaliteidsproduct is die WT afleverd. Of je het nou mooi vind of niet... het feit is dat het gewoon staat als een huis. Over de metalfans die hier op reageren... kweet niet waar jullie last van hebben maar volgens mij hebben jullie er moeite mee dat deze band (dat niet van jullie metalstijl is) meer suc6 heeft dan jullie eigen favo bandjes. Zelf vind ik het album ook niet het beste dat WT heeft gemaakt maar das een kwestie van smaak. Over de bullsh*t dat WT een evanescence kloon is wil ik alleen zeggen dat de eerste WT plaat uit 1997 stamd en de eerste Evanescence plaat uit 2003... dus tja... wie kloont nou wie??? Zelfs Mother Earth (het begin van de stijlverandering) kwam eerder uit dan de eerste plaat van Evanescence. Zo dat gelul ook weer uit de wereld geholpen. Conclussie... Hulde voor Nederlands Export Product nummer 1 (dat word je echt niet zo maar) en laat de mensen die geen verstand muziek hebben maar lekker praten.....

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Draadnagel op 26-03-2007 om 10:59u
Score: 8 / 100

Tsja, ik luister o.a. naar Slayer en Dimmu Borgir, maar ik schaam er niet voor dat ik WT op zijn tijd ook wel leuk vind. Open your mind!!

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van Sjonnie op 28-03-2007 om 22:49u
Score: 30 / 100

/me gaapt @ WT hater

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van iris op 17-06-2007 om 15:58u
Score: 85 / 100

Dit album is naar mijn mening een stuk beter dan the silent force.
Ik vind het ook een stuk pretiger klinken omdat er meer variatie op staat.
Maar mijn favo album zou toch altijd nog mother earth of enter blijven dus daarom maar 85 puntjes

Within Temptation - The Heart Of Everything
Reactie van nedra op 07-08-2007 om 13:07u
Score: 80 / 100

Ik vind het album in opzicht tot TSF echt een verbetering. Waar ik bij TSF in slaap viel, houden de gitaren me hier lekker wakker. Veel variatie en Sharon's stem is goed in vorm.