Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

The Poodles - Metal Will Stand Tall
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
The Poodles - Metal Will Stand Tall
Uit Zweden komt veel bekende pop, zoals van ABBA en Ace Of Base. Blijkbaar houd men daar erg veel van popmuziek. Maar ook een heavy metal-band als Hammerfall komt in de charts terecht. Dus godzijdank houden ze in Zweden ook erg van metal. Een combinatie van metal en pop kan dan eigenlijk niet meer stuk. En dat hebben The Poodles bewezen. Deze commerciële pop/metal-band heeft erg veel succes in Zweden. De eerste single One Night Of Passion was platinum geworden. Dat is vooral omdat The Poodles bekendheid hadden gewonnen door met dat nummer in de voorrondes van de Zweedse versie van het Songfestival te gaan staan.

Als je de cd Metal Will Stand Tall zo voor de eerste keer beluisterd, dan is de voorlopige conclusie dat het songmateriaal wel erg vriendelijk voor de radio is. Alles is enorm gelikt en overgeproduceerd. Ook is de band een samenraapsel van een stel getalenteerde en redelijk bekende muzikanten. Zo hebben we de ex-zanger en ex-gitarist van Talisman en bassist Pontus Egbert is van Lion's Share. Deze 'sterren'-cast wilde zo snel mogelijk een steengoed album maken en daarom werd besloten songwriters van buiten de band te gebruiken voor het meest optimale resultaat.

En eerlijk is eerlijk, dat is gelukt. Er is gewoon alles aan gedaan om de band én de cd zo perfect mogelijk te maken. Want de muzikanten van The Poodles zijn gewoon steengoed. En de nummers liggen goed in het gehoor. Titelnummer Metal Will Stand Tall blijkt zelfs uit eigen ervaring een grappig feestnummer te zijn. Met een groots refrein en een enigzins melige beat zing je binnen de kortste keren mee. Voor de rest wordt er regelmatig afgewisseld tussen ballads en ietwat stevigere rocknummers.

Toch vind ik het maar een rare band. Neem alleen al de naam The Poodles. Je vernoemt je metalband toch niet naar snoezige hondjes? Op de cover lijkt de band ook veel meer op een sleazy hair metal-band. Zo klinkt het eigenlijk allemaal ook wel, maar met een licht metalen randje. Maar al bij al vind ik de albumtitel compleet misplaatst. Het is gewoon goede popmuziek, toevallig uitgevoerd door metalmuzikanten. Titels als Metal Will Stand Tall moet je overlaten aan bands als Hammerfall.

Tracklist:
1. Echoes From The Past
2. Metal Will Stand Tall
3. Night Of Passion
4. Song For You
5. Shadows
6. Lie To Me
7. Rockstar
8. Dancing With Tears In My Eyes
9. Don't Give Up On Love
10. Number One
11. Kingdom Of Heaven
12. Crying

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 7 februari 2007

Koop dit album in

Meer The Poodles:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kees op 07-02-2007 om 17:16u
Score: 70 / 100

Reactie van IronMaidenNL op 09-02-2007 om 16:21u
Score: 90 / 100

The Poodles zijn cool!! Live spelen ze ook heel aardig.