Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-11-2019

Rain - Stronger
Jaar van release: 2006
Label: MTM Music
Rain - Stronger
Het eerste wat ik dacht bij de band Rain, is regen. Dat is logisch, omdat het de Nederlandse vertaling is van de bandnaam. Maar bij de band zelf is geen belletje gaan rinkelen. En dat terwijl we zanger Michael Borrman van Jaded Heart kennen en gitarist Tore Moren bij de soloband van Jorn Lande speelt. Ze hebben zich sinds 1997 voornamelijk geconcentreerd op Noorwegen. Maar in 2002 kwam er een debuut tevoorschijn onder de naam House Of Dreams, een cd vol rustige Bon Jovi-achtige songs. Nu ze bij MTM Music zitten, hebben de bandleden het voorzien op een wat zwaarder geluid.

En dat lukt ze de eerste drie nummers. De trage nummers krijgen bijval van een zwaar gitaargeluid, eigenlijk zoals Jaded Heart klinkt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en bij nummer 4 Crazy komen de ballad-kriebels alweer naar boven bij Rain. En hoe verder de cd Stronger vordert, hoe Bon Joviër het allemaal wordt. Het mierzoetste moment is toch al redelijk vroeg bij I'd Die For You, maar echt ruig wordt het daarna niet meer.

Het klinkt als een klaagzang, maar zo is het allemaal niet bedoeld. Het is allemaal zeer degelijk en de vele rustige nummers zitten sfeervol in elkaar. Michael Borrman zingt goed en Tore speelt een aardig potje gitaar. Het is interessant om zo'n ruige gitaarspeler op dit soort muziek te horen spelen. Fans van rustige AOR kunnen heel goed uit de voeten met Stronger. Maar de stoere metalfans moeten het ook eens uitproberen.

Tracklist:
1. Do You Like It
2. Insobriety
3. Get Over It
4. Crazy
5. Die For You
6. Flesh And Blood
7. Let Me Be Your Favorite
8. The Other Side
9. Deserve
10. Right By Your Side
11. Lovesong

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 6 december 2006

Koop dit album in

Meer Rain:

[ Terug naar de Album Reviews ]