Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Manowar - Warriors of the World
Jaar van release: 2002
Label: Nuclear Blast Records
Manowar - Warriors of the World
Na de woorden 'battle', 'glory', 'hail', 'fight', 'metal', 'steel' en 'hell' is nu eindelijk ook 'warrior' in een titel verwerkt. Nu nog de woorden 'kill' & 'wind' en de heren van Manowar kunnen met pensioen. Maar zover zal het nog wel niet komen, want Manowar is best nog wel populair onder het metal-volk. De nieuwe cd Warriors Of The World is zelfs op nr 2 binnengekomen in de duitse album-charts! Is dat omdat het zo'n goed album is of omdat de fans na 6 jaar geen studio-album alles kopen wat Manowar maar uit brengt?

Als je de cd opzet, is het eerste positieve wat opvalt het sterk verbeterde geluid vergeleken met de laatste cd Louder Than Hell. De gitaren klinken echt superheavy en de basgitaar klinkt nu eens echt als een basgitaar en is niet zo luid in de mix opgekrikt zoals de laatste twee albums. Ook de opbouw van het album is verassend te noemen. Er wordt stevig geopend met Call To Arms, waarna het album wat rustiger wordt qua muziek. Vanaf track 8 gaat het tempo weer omhoog en komt tot een climax in de laatste drie supersnelle nummers. Het is weer eens wat anders, maar je zit tijdens het beluisteren van de cd wel steeds op de wat stevigere nummers te wachten.

De teksten zijn dit keer weer wat je gewend bent, maar dit keer klinkt het wel erg ongeinspireerd. Op vorige albums was het wat gevarieerder en werd er nog wel eens gezongen over cowbys, indianen, motorrijden, een episch verhaal of zo'n debiele metal-anthem. Dit keer gaat elk nummer over vechten, vechten, vechten tot je neervalt! Een groot minpunt vind ik dit. Ik raad Joey DeMaio aan om eens wat boeken te lezen of wat films te bekijken voor wat inspiratie.

Het album bevat typische lekkere mid-tempo nummers als Call To Arms en Warriors Of The World United. The Fight For Freedom en het emotionele Swords In The Wind zijn wat rustiger, maar ook erg goed. Valhalla en The March zijn orkestrale instrumentale stukjes. De laatste is 4 minuten lang en geinspireerd door Wagner. Klinkt leuk, maar bands als Rhapsody en Kamelot doen dit beter. Nessum Dorma is een Italiaans operastuk. Als je van opera houd, is dit wat voor jou. Ik vind het niks. En An American Trilogy is een Elvis-cover. Weer een rustig nummer (eentje te veel naar mijn smaak), maar dit vind ik wel een geslaagde cover. Trouwens, als je de twee covers niet meeteld, heeft Manowar voor maar 40 minuten muziek geschreven. Beetje weinig eigenlijk na 6 jaar wachten.

Het beste komt als laatste. Eindelijk de snelle nummers waar je het hele album op zat te wachten! Hand Of Doom is het beste nummer van de cd en bevat veel variatie. De solo is echt genieten (elke solo op het album trouwens)! House Of Death is nog iets sneller. In het midden komt voor een paar seconden een acoustisch stuk voor om daarna nog sneller door te gaan. Prachtig gedaan! Fight Until We Die is het bruutste nummer. De hele tekst wordt na de solo weer herhaald, maar dit keer wordt er dan van hoog naar laag gezongen. Echt heel goed! Het is jammer dat er niet meer van zulke nummers op de cd staan.

Uiteindelijk is Warriors Of The World een prima album geworden en stukken beter dan de vorige. De heren van Manowar hebben alles weer erg goed ingespeeld (behalve de erg simpele drums). Jammer dus van de teksten en dat het album iets te veel rustige nummers bevat in het midden. De muziek van de echte metal-tracks is echter gewoon goed (het vette geluid helpt daar ook aan mee) en misschien dat zelfs de laatste drie nummers ook in de smaak zullen vallen bij niet-Manowarfans! Ik hoop echter dat er op de volgende cd wat meer muziek staat.

Tracklist:
1. Call To Arms
2. The Fight For Freedom
3. Nessum Dorma
4. Valhalla
5. Swords In The Wind
6. An American Trilogy
7. The March
8. Warriors Of The World United
9. Hand Of Doom
10. House Of Death
11. Fight Until We Die

Score: 82 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 7 juni 2002

Koop dit album in

Meer Manowar:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Manowar - Warriors of the World
Reactie van Een_Metalfan op 08-06-2002 om 12:57u
Score: 70 / 100

Ik vind de single en het openingsnummer veruit het beste. Hand of Doom mag er ook zijn en de afsluiter is ook vrij goed. Ik vind de rest echt behoorlijk matig tot saai. Ik heb het album gekocht, maar heb er toch een beetje spijt van. 4 goeie nummers is ruim 18 niet waard. Forostar

Manowar - Warriors of the World
Reactie van the_red_guy op 14-07-2002 om 14:59u
Score: 85 / 100

Gelukkig bestaan er nog bands als MANOWAR. Echte METAL leeft nog steeds in de harten van deze true metalhelden van weleer. Het is geen BATTLE HYMNS, maar veel nieuwe bandjes kunnen hier een voorbeeld aan nemen, METAL met hart gemaakt. HAIL MANOWAR

Manowar - Warriors of the World
Reactie van Manowar op 20-04-2003 om 21:27u
Score: 85 / 100

natuurlijk krijgt dit van mij een reactie, kan nie anders. ik geef gewoon een dikke 85. natuurlijk ben ik het er mee eens dat 6 jaar wachten lang is, en dat het dan allemaal best wat meer, en harder, en sneller kan, maar als je Manowar ook maar een beetje gaaf vindt staan hier weer een paar ijzersterke nummers voor je op. Call to Arms alleen al kan je je lol aan op, na het horen van die intro scheurde ik bijna uit m'n hes, en die simpele drum....tuurlijk maar dat geeft eigenlijk juist die kracht die je van deze band verwacht(zie Warriors of th World), ook de rusige nummers zijn sterk, en ook al is het niet helemaal wat je zou willen, na 10 keer luisteren ga je dit ook waarderen. en de snellere nummers op het laatst zijn weer zo als het hoort: Going out in blazing fire. of je het nou leuk vindt of niet er is een blijft maar een Manowar. ......Hail and Kill.

Manowar - Warriors of the World
Reactie van the-cold-white-light op 29-01-2004 om 16:39u
Score: 85 / 100

Ik vind het een supergoede cd en de rustige nummers zijn ook erg goed, alleen an american trilogy en Nessum Dorma gaan me iets te ver. Maar dan blijft er nog zo'n 40 minuten met geweldige muziek over, dus deze cd is zeker de moeite waard!

Manowar - Warriors of the World
Reactie van hoi op 12-07-2004 om 00:19u
Score: 1 / 100

het blijft een vieze gay band

Manowar - Warriors of the World
Reactie van the big v op 01-09-2004 om 21:10u
Score: 90 / 100

stukken beter dan de laatste, was er direct mee weg. neem nu bijvoorbeeld warriors of the world united. je zingt spontaan mee... een nummerke waar ik de repeat toets wel eens durf te gebruiken! er staan idd ook wel mindere nummers op zoals Nessum Dorma, maar laat dit je niet tegenhouden om die cd te kopen! de cd staat trouwens nu voor maar 9.99 euro bij large.nl

Manowar - Warriors of the World
Reactie van Wietse op 09-04-2005 om 21:23u
Score: 100 / 100

Manowar is en blijft gewoon een supergoede metalband en ook op deze cd laten ze weer zien hoe het moet. het spectaculaire van Batlle Hymns zijn ze een beetje kwijt maar dit album is er eentje om in te lijsten

Manowar - Warriors of the World
Reactie van Dimmu op 28-06-2005 om 11:50u

ben niet echt grote fan van Manowar , maar een nummer zoals warriors of the world united vind ik wel zeer goed

Manowar - Warriors of the World
Reactie van steef op 23-02-2006 om 19:38u
Score: 90 / 100

zeer binnenkort nieuw materiaal van de beste band over all 27 feb. nieuwe single 3 apr. nieuw album

Manowar - Warriors of the World
Reactie van René op 23-02-2006 om 21:28u

Zeker het laatste nieuws niet gevolgd ;)