Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Necromantia - Ancient Pride (re-release)
Jaar van release: 2006
Label: Black Lotus Records
Necromantia - Ancient Pride (re-release)
Hoewel ik het waardeer dat bands en labels besluiten om materiaal in de re-release te gooien is het niet de bedoeling dat je ook je zwakke releases uitbrengt. Tenzij je natuurlijk zeer interessant bonus materiaal toevoegt waardoor aankoop alsnog overwogen kan worden.

Het Griekse Necromantia vind ik een leuke band, niets meer en niets minder. De andere re-release IV: Malice vond ik prima en naar verluid zijn de rest van de nieuwe uitgebrachte albums ook goed te pruimen. Echter waarom dit matige mini-album ook moest worden uitgebracht, daar plaats ik mijn vraagtekens bij. Nergens krijg ik het gevoel een uniek geluid mee te maken. Natuurlijk is ook hier het aparte basgeluid prominent aanwezig, maar een toevoegende waarde heeft het niet.

Het plaatje kabbelt voort en is op meer momenten vervelend dan echt genietbaar.Het iele geluid is zo te zien niet bijster goed opgepoetst en over de bonus tracks wil ik het helemaal niet hebben. Wie op deze manier een klassieker als Number of the Beast verkracht daalt dus werkelijk in mijn waardering. Wat een verschrikkelijke rotzooi! Om over de gruwelijke Manowar cover op het album maar te zwijgen.

Ik kan hier kort over zijn, Necromantia heeft veel leuke dingen gedaan, maar dit is echt kut met peren.

Tracklist
1. Shaman
2. Ancient Pride
3. For The Light Of My Darkness
4. Each Dawn I Die (Manowar cover)
*5. The Number of the Beast (Iron Maiden cover)
*Bonus Tracks

Score: 41 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 29 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]