Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Necromantia - IV: Malice
Jaar van release: 2006
Label: Black Lotus Records
Necromantia - IV: Malice
De Griekse black metallers van Necromantia draaien alweer sinds 1989 mee in de nog immer levende black metal scene. Om nog maar eens even duidelijk te maken dat de band nog leeft besloot het label van de band om de full lengths en twee Ep's opnieuw uit te brengen in een gelimiteerde box set. De cd's verschijnen overigens ook los in de verkoop met vernieuwd artwork.

Aangezien het laatste album "IV Malice" nooit een review heeft gekregen op Metalfan.nl is de gelegenheid in dit geval zeer geschikt. De band heeft immers enkele unieke releases op de mensheid los gelaten in het verleden. Men onderscheidde zich vooral van de rest vanwege het gebruik van een achtsnarige basgitaar.

Dit vierde album is evenals z'n voorgangers een prima stukje black metal werk. De schelle productie is behouden gebleven en geeft de snerende muziek een ijzig tintje mee. De pompende basgeluiden vormen in dit geval een perfecte onderlaag.
Het album kabbelt lekker voort zonder echt al te veel uitschieters. Het is meer dat elk nummer wel enkele unieke kwaliteiten kent. De zang is haatdragend en hobbelt keurig mee binnen de hier en daar ingewikkelde songstructuren. Op bepaalde plaatsen verzacht men het geweld enigszins met een keyboardtapijt, maar agressie blijft de belangrijkste factor.

Heb je dit goede album vol krijsende black metal met een uniek tintje in 2000 gemist, dan is hier alsnog je kans om toe te slaan. Samen met Rotting Christ nog altijd één der betere black metal bands van Griekenland en dat zullen we weten ook. Prima verzorgde re-release.

Tracklist
1. The Blair Witch Cult
2. Those Who Never Sleep
3. Disciples Of Sophia (The Templars)
4. Murder, Magic And Tears
5. Invictus
6. Malice
7. Circle Of Burned Doves

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 7 mei 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]