Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-07-2021

Lacrimas Profundere - Filthy Notes For Frozen Hearts
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
Lacrimas Profundere - Filthy Notes For Frozen Hearts
Het Duitse Lacrimas Profundere heeft sinds haar oprichting in 1993 de sound langzaam laten evolueren. Op de eerste vier platen maakte het gezelschap rond gitarist Oliver Schmid vooral doom metal. Inmiddels is het zestal met Filthy Notes For Frozen Hearts bij hun zevende studioalbum aanbeland en is het niets meer en niets minder dan gothic metal wat de klok slaat, maar dan wel gebracht op authentieke wijze.

Dat betekent op voorhand dat je die schattige sopraantjes wel kunt vergeten als je besluit Filthy Notes For Frozen Hearts een kans te geven. En liefhebbers van Type O Negative, Paradise Lost, HIM en de latere Katatonia zouden dat zeker moeten doen. De nieuwe Lacrimas Profundere is te omschrijven als het beste werk van HIM, maar dan minder poppy (hoewel de eerste single Again Itís Over zeker hitpotentie heeft in hun thuisland). Daarbij beschikt de band met zanger Christopher Schmid over een machtig wapen.

Het tempo ligt vaak laag en Schmids zang vormt de kern van het geheel. Lacrimas Profundere maakt derhalve niet de fout om alles als ťťn geheel te laten klinken, want soms wordt er wel degelijk even een tandje bij gezet en laten gitaristen Christian Freitsmiedl en Schmid zelf op aangename wijze van zich horen. Ook de bijdrage van toetsenist Christian Steiner mag worden genoemd. Hoewel hij zeker niet op de voorgrond opereert is zijn verfijnde pianospel een aangename toevoeging op Filthy Notes For Frozen Hearts, en draagt dit zeker zijn steentje bij om de plaat een nog net iets sfeervoller en triester karakter te geven.

Lacrimas Profundere maakt weer een goede beurt. Filthy Notes For Frozen Hearts is een voortreffelijke cd met de feel van de gothic rock/dark wave zoals die eind jaren 80 gemaakt werd. Bovendien doet de productie van John Fryer (HIM, Depeche Mode, Nine Inch Nails) de plaat eer aan en is dit eigenlijk een must voor iedereen die enige affiniteit met dit genre heeft.

Tracklist:
1. My Velvet Little Darkness
2. Again Itís Over
3. Not To Stay
4. No Dear Hearts
5. Short Glance
6. Filthy Notes
7. Sweet Caroline
8. An Irrestible Fault
9. To Love Her On Knees
10. Sad Theme For A Marriage
11. Should
12. My Mescaline

Score: 85 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 9 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]