Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-07-2021

Lacrimas Profundere - Songs For The Last View
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Lacrimas Profundere - Songs For The Last View
Het moet voor Oliver Schmid een flinke dreun geweest zijn toen zanger Christopher Schmid er vorig jaar na veertien jaar dienst de brui aan gaf. Niet alleen ging hiermee het geluid van de band verloren, Oliver moest nu verder zonder zijn broer.

Na wat verschuivingen binnen de band is Rob Vitacca de nieuwe zanger van Lacrimas Profundere. Schmid noemt zijn nieuwe bandgenoot een kruising tussen Ville Valo (HIM), Davey Havok (AFI) en Jyrki 69 (The 69 Eyes) en daar heeft de gitarist een goed punt, al had hij zijn bloedeigen broer ook gerust aan dat rijtje toe kunnen voegen. Vitacca ontpopt zich tijdens zijn eerste klus voor Lacrimas Profundere als een veelzijdige zanger die verschillende stemmingen weet neer te zetten. Songs For The Last View is wat dat betreft misschien ook wel het Lacrimas-album met de meeste variatie. Muzikaal is het vooral een vervolg op het succesvolle vorige album Filthy Notes For Frozen Hearts. De songs zijn pakkend en meeslepend en hebben gemeenschappelijk dat ze allen voorzien zijn van een dikke donkere, maar ook romantische rand. Een aangename verrassing zijn de vrouwelijke vocalen op het toch al sterke The Shdadow That I Once Kissed, die Songs For The Last View van de zoveelste dimensie voorziet.

Lacrimas Profundere is er ondanks het verlies van Christopher Schmid toch in geslaagd om hun vorige album te overtreffen en verdient daarvoor alle lof. Songs For The Last View staat van begin tot eind vol met heerlijke songs waar menig liefhebber van gothic rock ongetwijfeld mee uit de voeten kan. Een compliment is dan ook op zijn plaats.

Tracklist:
1. The Last View
2. A Pearl
3. The Shadow I Once Kissed
4. Veins
5. We Shouldn't Be Here
6. And God's Ocean
7. Suicide Sun
8. Dear Army
9. A Dead Man
10. Sacrificial Lamb
11. Lullaby For A Weeping Girl
12. While

Score: 86 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 18 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]