Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Don Caballero - World Class Listening Problem
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records

Don Caballero - World Class Listening Problem

Na vijf jaar stilte is Don Caballero, de instrumentale band rond drummer Damon Che, terug van weg geweest in een bijna compleet nieuwe samenstelling. Het enige overgebleven lid is Damon Che zelf die met World Class Listening Problem het geluid van Don Caballero van enkele jaren terug voortzet. De muziek van deze Amerikaanse instrumentalisten doet sterk denken aan late King Crimson en aan The Mercury Program; een sterke mix van progressieve rock, wat jazz, aangevuld met een lekker hard metalgeluid, maar vooral erg repetatief.

De muziek van Don Caballero is op toegankelijke wijze experimenteel, maar in zijn soort niet uniek. Het mooie aan de repetatieve muziek op World Class Listening Problem is het wat hardere en snellere geluid waarvan de band zich bedient, wat als resultaat heeft dat World Class Listening Problem wegluistert als één grote metalsoundscape. Wat meer variatie in deze soundscape zou echter niet hebben misstaan, want soms lijken de nummers met onnavolgbare titels wel erg op elkaar, en boet deze plaat wat in aan spanning.

Over het algemeen is dit nieuwe album van Don Caballero met de naam World Class Llistening Problem een leuk plaatje, maar mist deze af en toe net dat beetje extra wat de plaat tot een topper zou maken. Toch zeker leuk voor wie geïnteresseerd is in bijvoorbeeld het eerder genoemde The Mercury Program.

Tracklist:
1. mmmmm acting, I love me some good acting
2. Sure we had knives around
3. And and and, he lowered the twin down
4. I agree…..No!…..I disagree
5. Palm trees in the fecking Bahamas
6. World class listening problem
7. Railroad cancellation
8. Theme from bricktop clowns
9. Savage composition
10. I’m goofballs for bozzo jazz

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]