Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Desensitised - Virus of Violence
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Desensitised - Virus of Violence
Na 2 mini cd’s en een split cd uitgebracht te hebben, en daarnaast ettelijke voorprogramma’s te hebben gevuld (waaronder dat van Suffocation) wordt Virus of Violence de eerste full length van deze Limburgse band. Een album waar men nog een label voor zoekt om het op uit te brengen. Op de promo die ik ontving staan 5 nummers van dat album wat later dit jaar uit zal komen.

Desensitised speelt een mix van old school deathmetal, gemixed met de wat modernere geluiden uit de hedendaagse deathmetalscene en her en der wat thrash en grindcore. De muziek is over het algemeen gezien vrij simpel van opbouw maar heeft zeker zo zijn momenten waarin men behoorlijk pakkend uit de hoek komt. Een van de pluspunten is de afwisseling in de zang, waarin een wat lichtere grunt afgewisseld wordt met een zwaardere putgrunt.
Nadeel is dat sommige nummers ietwat gewoontjes klinken en dat de productie, ondanks de mastering van Andy Classen, niet echt knalt. Vooral het drumgeluid had wat mij betreft een stuk vetter gekund, nu klinkt het allemaal nog net iets te braaf terwijl het over het geheel gezien muzikaal zeer zeker veelbelovend is wat er voorgeschoteld wordt.

Al met al een leuk voorproefje op de full length, al zijn er nog wel wat op en aanmerkingen. Maar het lijkt me wel dat men met deze promo (of eventueel met de hele cd) labels moet kunnen overtuigen om deze band te tekenen.

Tracklist:
1. In the grip of Fear
2. Foetus in Fetu
3. Struggling Existence
4. Blind Allegiance
5. Introspective Exploration

Score: 73 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 18 januari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van DirkGrijs op 18-01-2006 om 17:24u

leuke tracklist.. :P

Reactie van Armand op 18-01-2006 om 23:00u

Hij staat er inmiddels bij :)