Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Edguy - Rocket Ride
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Edguy - Rocket Ride
Edguy drijft af. De band die van "The Savage Poetry" tot "Hellfire Club" voornamelijk powermetal in de traditie van Helloween en Gamma Ray speelde, begint over te hellen naar een rechtlijnigere aanpak. Op het nieuwe album "Rocket Ride" heeft melodieuze middle-of-the-road metal zonder duidelijke stijlverwijzing de overhand. Of als er dan toch een verantwoordelijke aangewezen moet worden, zouden de zeventiger en tachtiger jaren aan de beschuldigende kant van de wijzende vinger moeten staan. Jawel, sfeervolle gitaarsolo's en ‘laidback rock’ gaan we zeker horen. Maar het begint al bij de opnamen, die voor de tweede keer onder toeziend oog van Sascha Paeth verricht werden.

Edguy heeft de basis van de tracks live in de studio opgenomen, in een poging het echte bandgevoel op tape te vatten (Dat lijkt een trend te gaan worden, Glenn Hughes heeft het vorig jaar gewaagd met zijn album "Soul Mover). Edguy als AC/DC (ED/GY?) dus. Het is een handelswijze die als risico heeft dat details wegvallen, en het 'scherpe' is wel van de muziek af, maar Edguy heeft nog nooit zo natuurlijk en organisch geklonken.

Songwise begint Edguy slijtageplekken te vertonen. Het tempo is over het algemeen teruggedrongen tot midtempo, met af en toe een uitschieter. Het is geen minpunt, zolang het gebodene maar voldoet aan de verwachtingen die "Hellfire Club" geschapen heeft. Dat lukt maar deels. Neem "Return To The Tribe", een nummer dat zowaar matig te noemen is met zijn geestdodend saaie refrein. De band heeft nooit bekend gestaan als zijnde vernieuwend of innovatief, maar dit is wel Edguy op z'n makkelijkst. "Sacrifice" en "The Asylum" maken met aanstekelijke melodieën meer indruk. De 'vroeger was alles beter' mentaliteit heeft getuige het titelnummer en "Trinidad" zijn weerslag gehad op de songs. Het nummer "Rocket Ride" heeft een AC/DC feel terwijl de percussie en zang in het feestnummer "Trinidad" aan Guns 'N Roses' renditie van "Sympathy For The Devil" doet denken. Het zijn een paar van de kunnen compenseren.

Er is niets mis met een stijlverschuivinkje op zijn tijd, maar de kwaliteit moet daarbij wel op peil blijven. Rocket Ride is bij tijd en wijle erg sterk, maar als er niet iets gaat veranderen in het bandkamp verwordt Edguy eens tot een soort U2. Een Nickelband waar je weinig anders mee kunt dan schouderophalend bestempelen als 'mwah... wel leuk'.

Tracklist:
1. Sacrifice
2. Rocket Ride
3. Wasted Time
4. Matrix
5. Return To The Tribe
6. The Asylum
7. Save Me
8. Catch Of The Century
9. Out Of Vogue
10. Superheroes
11. Trinidad
12. Fucking With Fire

Score: 79 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 17 januari 2006

Meer Edguy:

Edguy - Rocket Ride
Reactie van Vincent Hage op 31-01-2006 om 10:23u
Score: 95 / 100

Een van de beste albums die ik heb gehoord. Beste nummers zijn: Sacrifice, Rocket Ride, The Asylum, Superheroes, Out of Vogue en Matrix De ltd. edition bevat een Bonusnummer die zeer goed is.

Edguy - Rocket Ride
Reactie van Niels de Vos op 04-02-2006 om 15:03u
Score: 80 / 100

Ik ging dit album luisteren met de oude albums en Hellfire Club in mn achterhoofd. Hellfire Club ging al voor een deel een nieuwe weg in, en het is nog steeds mn favo album. Rocket Ride klinkt echter niet zoals ik het had verwacht. In eerste instantie klinkt het persoonlijk teleurstellend omdat ik de echte beukers mis, platen als Mysteria, We don't need a Hero en Rise of the Morning Glory. Alleen het nummer Rocket Ride sprak mij aan. Nu ik het een tweede luisterbeurt geef klinkt het allemaal wel iets beter, het is een album waar je 'in moet groeien', hetgeen mij al eerder is gebeurd met het laatste album van After Forever en Reckoning Night van Sonata Arctica. Omdat ik mij op dit moment vooral baseer op een eerste indruk en omdat die al vaker verkeerd bleek te zijn geef ik dit album een 8 omdat het geen slecht album is, maar 'anders'. Verder wil ik kwijt dat ik niet kan wachten om vanavond voluit mee te beuken op het nummer Rocket Ride, tot in de Biebob :D

Edguy - Rocket Ride
Reactie van Vincent Hage op 10-02-2006 om 14:25u
Score: 100 / 100

Na een aantal keer beluisteren, zit echt al bij de 50 keer, wordt het per keer beter. Een nieuwtje Edguy komt op Graspop, daar ga ik dus naar toe vanwege ik Biebob had gemist, koop de album, en geniet er van

Edguy - Rocket Ride
Reactie van Kevin Dc op 10-02-2006 om 18:48u
Score: 90 / 100

Man,man!!!!Wat een album!!!!Prachtig gwn!De beste songs volgens mij zijn:Sacrifice,Rocket Ride,Wasted Time(een van de beste!),Super Heroes,out of vogue(begin is super!) EDGUY SEE YOU AT GRASPOP!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edguy - Rocket Ride
Reactie van speedfreak op 20-02-2006 om 21:08u
Score: 95 / 100

Wat een geweldig album. Naar mijn mening veel beter dan hun vorige cd Hellfire club. Volgens de pers is dat niet zo,dus ik zal wel geen gelijk krijgen als ik zeg dat Rocketride als album meer een geheel vormt als Hellfireclub. Dat gezeur dat het niet vernieuwend is en dat de band aan het verzadigen is,vind ik allemaal onzin. Edguy doet al zeker 10 jaar waar het goed in is:lekkere nummers maken.

Edguy - Rocket Ride
Reactie van jordv666 op 23-12-2006 om 18:14u
Score: 90 / 100

1e keer dat ik het luister, valt helemaal niet tegen. Gewoon een vette plaat!!!!!!!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.