Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-02-2020

Searing I - Bloodshred
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Searing I - Bloodshred
Er lijkt geen eind te komen aan de vele wagons die aan de Zweedse death metaltrein worden toegevoegd. Een trein die wordt voortgetrokken door locomotieven als In Flames, The Haunted en Dark Tranquillity. De scene daar in het noorden van Europa is springlevend en de ene na de andere band probeert (vaak tevergeefs) ‘het grote publiek’ te bereiken.

Na enkele demo’s en vele veranderingen binnen de line-up kwam het uit Uppsala, Zweden afkomstige Searing I via Black Lotus Records al enige tijd geleden met hun debuut ‘Bloodshred’ op de proppen. Zoals gezegd Zweedse death metal, met zowel veel melodie als agressie. Searing I probeert zich van de meute te onderscheiden door wat thrash-elementen in de composities te integreren, al moet gezegd worden dat dit inmiddels ook al enigszins achterhaald is.

Het plaatje klopt op zich wel, alleen is de originaliteit en afwisseling ver te zoeken. De zang van Andreas Öman is erg monotoon en het lijkt erop dat de gitaarriffs keer op keer door de recyclemachine gaan. Toch is de productie dik in orde en lijken de heren wel degelijk in staat iets neer te zetten. Alleen jammer voor ze dat dit genre overbevolkt is geraakt en er vooral veel bands zijn die simpelweg interessanter zijn. Ik noem bijvoorbeeld Fear My Thoughts of Mors Principium Est.

Tracklist:
1. Empty Threats
2. Tons Of Hate
3. The Gift/Curse
4. A Treacherous Ride
5. Head First
6. Born Dying
7. The Man I’ve Known As Me
8. Burn Alive
9. I Won’t Forgive
10. Vision Within
11. Life Surreal
12. True Identity
13. Downfall
14. I Please My Hunger

Score: 66 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 26 november 2005

Koop dit album in

Meer Searing I:

[ Terug naar de Album Reviews ]