Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Body Of Christ - The Schizophrenic Approach
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Body Of Christ - The Schizophrenic Approach
De Belgische postbode houdt duidelijk van death metal. Het pakketje met ‘The Schizophrenic Approach’ was op zeer mysterieuze wijze verdwenen maar met wat geluk kwam ik als nog in bezit van deze mini-cd van het Vlaamse Body Of Christ. Ondanks de wat infantiele bandnaam spelen ze een aardig brokje technische melodieuze deathmetal. De eerste demo kwam meer dan tien jaar geleden uit en deze Mcd moet de heropstanding benadrukken.

Er wordt zeer aardig geopend met het griezelige tweeluik ‘The Descent/Basement Bait’; een afwisselende compositie waarbij de ietwat matige maar wel sfeervolle cleane zang (komt enkel in deze passage voor) overgaat in grunt en het geheel openbarst. ‘Flesh Is Weak’ is een old school nummertje waarbij de keyboards weer sfeervol worden gebruikt. Het lange ‘A Fool’s Thoughts’ met Macabre-achtig refrein is het hart van ‘The Schizophrenic Approach’ en het lichtjes aan Nocturnus refererende ‘The Solipsist’ kennen we nog van deze uitstekende derde Face Your Underground verzamelaar.

Body Of Christ laat een interessante indruk achter en ik hoop dat ze er nu niet het bloederige bijltje er bij neergooien maar meer van dit soort griezelig aandoende composities met technische instrumentale passages zal neerpennen in de toekomst. Het mooie artwork is overigens van de hand van Jason Beam.

Tracklist:
1. The Descent
2. Basement Bait
3. Flesh Is Weak
4. A Fool's Thoughts
5. The Solipsist

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 november 2005

Koop dit album in

Meer Body Of Christ:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Deadbolt op 01-12-2005 om 12:23u
Score: 80 / 100

Heb je na de tweede en derde Pestilence geen goede deathmetal schijf meer gehoord? Dan moet je deze aanschaffen!