Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Destruction - Inventor Of Evil
Jaar van release: 2005
Label: AFM Records
Destruction - Inventor Of Evil
Om maar direct met de bloedige hakbijl in het slachthuis binnen te vallen, het nieuwe werkje van de gekke slager valt toch wat tegen. Het oude werk blijft uiteraard in ons collectief geheugen hangen maar ook comebackalbums als ‘All Hell Breaks Loose’ en vooral ‘The Antichrist’ mochten er zijn. ‘Inventor Of evil’ hangt aan elkaar van de goede oprechte bedoelingen maar de Duitse oerthrashers hebben het niet klaargespeeld om enkele klassiekers uit hun lederen jasmouw te schudden.

De eerste drie openingssongs zijn typische neoDestruction songs waar er echter iets teveel aan riffrecyclage wordt gedaan. Degelijke nummers, maar van mij hoeven ze nooit live gebracht te worden en voegen ze dus eigenlijk niets toe aan de Destruction geschiedenis. Het beste van de openingsronde is nog ‘The Alliance Of Hellhoundz’ dat opvalt omdat er een hele zooi gastzangers (onder andere Messiah, Paul Di’Anno en Biff) een zinnetje mochten meezingen. ‘The Calm Before The Storm’ is het enige moment dat er naar het verleden een knipoog wordt gemaakt door de akoestische intermezzo’s. Daarna volgen nog een zestal té anonieme deuntjes om van een geslaagde plaat te kunnen spreken.

Productioneel (Peter Tägtgren), visueel en qua spelplezier kan je weinig negatiefs opmerken, maar het nieuwe materiaal is gewoon te voorspelbaar en zwak. Fans die blind tot aanschaf over gaan, kunnen uitkijken naar de digibook-uitgave met videoclips en bonustracks. Kreator begon het jaar ijzersterk, Destruction valt tegen en nu is Sodom aan zet.

Tracklist:
1. Soul Collector
2. The Defiance Will Remain
3. The Alliance Of Hellhoundz
4. No Mans Land
5. The Calm Before The Storm
6. The Chosen Ones
7. Dealer Of Insanity
8. Under Surveillance
9. Seeds Of Hate
10. Twist Of Fate
11. Killing Machine

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 augustus 2005

Koop dit album in

Meer Destruction:

[ Terug naar de Album Reviews ]