Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  4 december:
 • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
 • Molasses, Verwoed en Doodswens
 • Rivers Of Nihil, Allegaeon, Black Crown Initiate, Harbinger en Fallujah
 • 5 december:
 • Badflower
 • 6 december:
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
 • 7 december:
 • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
 • Ter Ziele, Radeloos/Ziedend en Pothamus
 • 8 december:
 • Eindhoven Metal Meeting Warm-up Evening
 • Nile, Krisiun, In Element en Wrath Of The Nebula
 • 9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
Geen concerten bekend voor 04-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Frank Boeijen (The Gathering) - 49
 • Jan S. Eckert (Masterplan) - 57
 • Jerome Lavail (Your Shapeless Beauty) - 46
 • Kristian "Necrolord" Wåhlin (Diabolique) - 51
 • Mina Caputo (Life Of Agony) - 49
 • Morten Veland (Sirenia) - 45
 • Paul Kuhr (Novembers Doom) - 51
 • Piero Paravidino (Mesmerize) - 50
 • Robert Balci (Stormwitch) - 52

Vandaag overleden:
 • Tommy Bolin (Deep Purple) - 1976
Review

Nevermore - This Godless Endeavor
Jaar van release: 2005
Label: Century Media Records
Nevermore - This Godless Endeavor
De revolutie genaamd Nevermore kwam net als de Fenix, uit niets anders dan puin, pijn, as en stof na de dood van Sanctuary tevoorschijn. Het titelloos debuut bezat nog wat kinderpijnen, maar na het waanzinnige ‘The Politics Of Ecstasy’ was het hek van de dam. Na een vermakelijke EP werden we zes jaar geleden alweer verbaasd door het ijzersterke conceptalbum ‘Dreaming Neon Black’ waar voor het eerst de filosofische uitingen van Warrel Dane het muziektekstgenre ontstegen. Een jaartje later kwam het geniale ‘Dead Heart, In A Dead World’ op de markt dat lyrisch, visueel en muzikaal het heroplevende metalgenre naar een onbereikbaar hoogtepunt wist te stuwen. De onmenselijk hoge verwachtingen werden met ‘Enemies Of Reality’ niet ingewilligd, maar vijf jaar na hun magnum opus is het alweer raak.

Niet Malmsteens ‘Unleash The Fury’ of Neal Schons ‘I On U’ is de gitaarplaat van 2005, al wie houdt van echt innoverend elektrisch gitaarspel zal in hogere sferen vertoeven met ‘This Godless Endeavor’. Podiumgitarist Steve Smyth heeft in de studio nog nooit een dergelijke prestatie neergezet en blijkt de ideale kompaan te zijn voor Jeff Loomis. De gitaarsolo’s vliegen ons rond de oren. Bassist Jim Sheppard heeft voor het eerst een Nevermore-song gecomponeerd (het ritmische ‘Medicated Nation’) en drummer Van Williams is met zijn keiharde progressieve klappen de motor van de band geworden. Dit nieuwe album is dus vooral een groepsprestatie in plaats van een uitgewerkt Loomis/Dane concept.

Het nieuwe materiaal is erg afwisselend, verrassend fris, geïnspireerd en ook vrij hard uitgevallen. Opener ‘Born’ komt aan als een mokerslag en had niet mis staan op ‘Politics’, het abstracte zwevende ‘Final Product’ is een geniaal stukje werk én een gedurfde singlekeuze en met ‘Sentient 6’ kunnen we weer genieten van een mooie ballade. Andere opvallende momenten zijn de uitstekende riffs die voorbijkomen in ‘A Future Uncertain’, het instrumentale tussenstukje ‘The Holocaust of Thought’, met gastsolo van niemand minder dan James Murphy, en het lange titelnummer. Je kunt het werk op ‘This Godless Endeavor’ nog het best omschrijven als een logisch vervolg op ‘Dead Heart, In A Dead World’.

Het eigenzinnige typische Nevermore geluid overtuigd en innoveert ook nog anno 2005 en een afgekickte Warrel Dane komt scherper als ooit uit de hoek met zinnen als ‘This is your final warning, the holocaust of thought is dawning’. De productie lag gelukkig terug in handen van Andy Sneap en het artwork van Hugh Syme mag er wezen. De cover is echter niet volledig origineel en de artiest zelf zei het volgende tegen Metalfan.nl ‘There are 3 versions of the art. One for Eddie in the foreground for Iron Maiden from 1996. One for the girl (which was a promotional piece for my studio, which can be seen on my web site) and Nevermore's version which was a variation using my promotional piece and not the Iron Maiden piece.'

Ik heb dit jaar al veel ijzersterke albums horen voorbijkomen maar ‘This Godless Endeavor’ spant voor mij toch de kroon. Persoonlijk kunnen ze voor mij hun eerder genoemde magnum opus nooit meer overtreffen, maar ze komen deze keer toch dicht in de buurt. Wij zijn benieuwd naar jullie analyses over deze nieuwe plaat en we stellen het op prijs als jullie hieronder reageren met jullie visie op dit nieuwe meesterwerk.

Tracklist:
1. Born
2. Final Product
3. My Acid Words
4. Bittersweet Feast
5. Sentient 6
6. Medicated Nation
7. The Holocaust of Thought
8. Sell My Heart for Stones
9. The Psalm of Lydia
10. A Future Uncertain
11. This Godless Endeavor

Score: 91 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 juli 2005

Meer Nevermore:

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van MindWar op 24-07-2005 om 21:09u
Score: 93 / 100

Geweldig album! Totaal niet eens over Enemies of Reality, wat mij betreft is die minstens even goed als Dead Heart. In ieder geval zeker de geremasterde versie. Maar dit album, geweldig! Het is vrijwel onmogelijk dat er dit jaar nog een beter album wordt uitgebracht. Darrels vocalen zijn enorm sterk, de teksten zijn over het algemeen erg goed en overstijgen het klungelige niveau van menig andere metalband. Het gitaarwerk is heerlijk, de drums goed, de bas hoorbaar en de productie is ook dik in orde (had echter wel in de handen van iemand anders mogen zijn wat mij betreft, maarja.). Favoriete tracks: allemaal. Maar dan voor My Acid Words, Born, This Godless Endeavor (heerlijke leads aan het einde) en misschien wel Medicated Nation omdat het refrein daarvan totaal on-Nevermore klinkt en een soort deja vu gevoel geeft, maar waarvan weet ik niet. Ook de rustigste nummers Sentient 6 en Sell My Heart for Stones zijn adembenemend geweldig! Zit de afgelopen weken constant in cd-speler (nog gebrand, maar de originele versie moet een dezer dagen binnenkomen) afgewisseld met Enemies of Reality en af en toe de 3 daaraan voorafgaande platen.

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van AORPOMPY op 18-08-2005 om 18:22u
Score: 85 / 100

Alhoewel ik een fervent AOR en pomprock fan ben, kan ik op tijd en stond wel eens een klasse metal plaat waarderen. En dit is een klasseplaat van één van de beste metalbands van deze tijd . Uitstekend schijfje !

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van pettriek op 18-09-2005 om 23:06u

Nevermore ontgoochelt nooit. Ook deze keer niet met een schijf waar de klasse van afdruipt. Fantastisch gitaarwerk, harmonie tussen melodie en aggressie en Warel Dane of course! Bestaat er een betere metalzanger?

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van Een_Metalfan op 04-10-2005 om 15:16u

jawel hoor wel meerdere...Chuck Billy, Rob Halford,Ronnie James Dio..Etc

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van cfreak24 op 09-03-2006 om 16:26u
Score: 88 / 100

lekkere plaat

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van Marco op 31-07-2006 om 13:12u
Score: 90 / 100

Ik heb maar 1 woord en dat is GENIAAL dit is echt het metal album van dit moment. Dit moet je in je collectie hebben.

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van Marco op 05-08-2006 om 11:14u
Score: 90 / 100

Trouwens luister ook eens naar Heartwork van Carcass en Symbolic van Death. Deze cd´s hebben veel overeenkomsten vind ik en zijn ook steengoed.

Nevermore - This Godless Endeavor
Reactie van Luc Teugels op 10-09-2013 om 13:24u
Score: 90 / 100

Knap werk!

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.