Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Blacklist - Blacklist
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Blacklist - Blacklist
Deze jonge Limburgse death/thrash metalband (hoewel de bandleden enigszins geforceerd aan de term ‘panzer metal’ ter omschrijving van de muziek vasthouden) is voortgekomen uit de regionaal vrij bekende bands Amnesia, Festina Lente, Full of Hate, Fatlip en T.B.L. Deze titelloze demo is het eerste wapenfeit van de heren en voor een eerste demo mag gezegd worden dat het gebodene vrij professioneel uitziet.

De demo begint met een goed in elkaar gezette intro, waarin de soundtrack van Hellraiser: Hellbound op vernuftige wijze gecombineerd wordt met oorlogsfragmenten en Bush-toespraken. Deze intro loopt vloeiend over in het eerste nummer Nevermore. Muzikaal gezien doet de band me enigszins denken aan een band als Flesh Made Sin en het vette gitaargeluid roept af en toe zelfs voorzichtige associaties met Dismember op. Het geluid is voor demobegrippen prima, waarbij vooral de gitaarpartijen dus lekker zwaar klinken. De zang mocht echter iets prominenter in de mix naar voren komen, en ook de drums klinken nog een beetje houterig, maar dat zijn zeker geen onneembare obstakels. Verwacht dus zeker geen St. Anger-taferelen op dit schijfje.

Vooral de nummers With the Broken Wings of Icarus en Youth Buried in Bloodred Soil laten het potentieel van deze band goed horen. Beide nummers zitten intelligent in elkaar en kennen voldoende afwisseling om ook na meerdere beurten nog interessant te blijven. De groovende passages zorgen er tevens voor dat deze nummers vrij snel blijven hangen. Meer van dit soort werk dus heren! Een bijzonder aardig visitekaartje dus, waarbij het alleen jammer is dat de band met het minste nummer (Nevermore) begint. Voor een eerste demo maakt de band echter indruk. Voor vijf euro te bestellen via de website.

Tracklist:
1. Nevermore
2. Decadence in filth (The necessity of Annihilation)
3. With the broken wings of Icarus
4. Youth burried in bloodred soil
5. Genocidal art

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 10 april 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]