Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Rotten Sound - Exit
Jaar van release: 2005
Label: Spinefarm Records
Rotten Sound - Exit
Is het een vliegtuig, geveld door de bommen van een inzittende maniak, dat vleugellam en met een rokende staart een stuurloze duikvlucht grondwaards maakt? Is het een internationale trein die zojuist een wisselstoring heeft gepasseerd en met geblokkeerde remmen en de voorste 2 treinstellen al ontspoord een overvol station dreigt binnen te rijden? Of is het een simpele inwoner van New York wiens linker hersenhelft, zwaar bekneld onder een grote tumor, hem heeft geboden een kogelregen op nietsvermoedende voorbijgangers neer te kletteren?
Nee, nee, nee, u gaat niet door voor de koelkast. Want het brok genadeloos brullende snelheid waar u zojuist door omringd bent is afkomstig van Exit, de nieuwe plaat van Rotten Sound.

Rotten Sound heeft altijd blijk van de schaduwkant der grindcore gegeven, totdat ze met hun vorige full- lenght Murderworks plots alle lichten in de smoel kregen. Met de lichten kwam ook een groots positief respons, Murderworks was immers een album om lange brieven over naar huis te pennen.

Anno 2005 laat deze band nog maar eens zien hoe het kan, hoe het is en hoe het hoort. Met Exit, inmiddels loslopend, in hun achterzak kunnen de heren wat mij betreft schaamteloos claimen een meer dan waardige opvolger voor hun op handen gedragen voorganger te hebben afgeleverd. Wat heeft Exit de uitgedroogde oren dan zoal te bieden? Wel, wat dacht u van een kleine 30 minuten ubersnelle, allesverpulverende, zenuwslopende en darm- samenknijpende grindcore? Een aandachtige luisteraar zal het bovendien niet ontgaan zijn dat Rotten Sound niet zomaar hersenloos beukwerk in elkaar draait. Hoewel deze band de snelle kant van haar genre ( met veel succes) vertegenwoordigt worden de details die herrie tot een wereldse grindplaat maken nadrukkelijk in het zonnetje gezet. Luister maar eens naar de nauwkeurigheid waarmee snoeimachine Kai Hanhto zijn drumcapriolen ten gehore brengt, de gitaarloopjes die de nummers leiden en het luisterend oor flink bezighouden, en, niet te vergeten, tot het uiterste uitgetrokken vocalen. Bovendien plant de band op Exit zo her en der welkome sampletjes neer wat het geluid en de sfeer in het algemeen rijkelijk aanvult.

Ook de verbale kant van Rotten Sound mag niet onbesproken worden gelaten. Deze band staat namelijk niet alleen voor goede grindcore, maar eveneens voor de diepgang die ook binnen dit genre schuilgaat achter een dikke muur van muzikaal geweld. Maar een geletterde luisteraar zal al gauw ontdekken dat de teksten verder reiken dan een bodemloze put met organen en maden. Hoewel de essenties van de teksten veelal “kleurrijk” verpakt zijn is er geregeld een doordachte boodschap aanwezig.

Rotten Sound heeft met Exit wederom bewezen een terechte positie binnen grindcore waar te nemen. Dus wij hijsen de vlag nu het weer mag, sluiten deuren en ramen en zetten de versgebakken schijf op. Succes verzekerd!

Tracklist:
1.Exit
2.Burden
3.Sell Your Soul
4.V.S.A.
5.Follow
6.Maggots
7.Slave
8.Mass Suicide
9.Soil
10.Fail And Fall
11.Greed
12.Slay
13.Western Cancer
14.Nation
15.Havoc
16.Traitor
17.XXI
18.The Weak

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 14 december 2004

Rotten Sound - Exit
Reactie van XnegativeX op 15-12-2004 om 11:25u

Goddamnit! Hierrrrrr met die cd Lana! Must...have...Rotten sound. Gave review weer!

Rotten Sound - Exit
Reactie van Lana op 16-12-2004 om 20:24u

Je krijgt wel een zuurstok om de tijd tot de releasedatum te overbruggen ;)

Rotten Sound - Exit
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 13:43u

rotten sound=beuken :p ik heb dit abum niet maar wel murderworks

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.