Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Headbangers Ball. Vele jongere metalheads zullen zich vast afvragen wat het is, of hebben alleen verhalen gehoord over dit MTV programma, maar het nooit gezien. Jaren terug stopte dit metalprogramma op de Europese MTV, maar in de Unaaitmesteeds van Amerika loopt het nog altijd, en Roadrunner brengt in samenwerking met het programma een verzamelcd uit.

Met deze cd krijg je dan ook gelijk een overzicht van wat er zoal populair is qua metal in de VS. Grote namen als Korn, Megadeth, Machine Head, Cradle Of Filth en Slipknot ontbreken niet, maar ook bands als Superjoint Ritual, Atreyu, Children Of Bodom, In Flames, Satyricon en Deicide staan erop. Veertig nummers in totaal, waarvan alles van het meest recente album van de betreffende bands komt. Het enige exclusieve nummer op het album is een live nummer van Probot.

Dit soort verzamelcds zijn leuk voor mensen die wat nieuwe bands willen leren kennen, maar aangezien er weinig echt onbekende bands op staan weet je meestal toch wel al ongeveer wat je krijgt.

Tracklist:
Disc 1:
1. Slipknot - Duality
2. Korn - Right Now
3. Killswitch Engage - Rose Of Sharyn
4. Megadeth - Kick The Chair
5. Atreyu - Right Side Of The Bed
6. Drowning Pool - Step Up
7. A Perfect Circle - Weak And Powerless
1. Slipknot - Duality
2. Korn - Right Now
3. Killswitch Engage - Rose of Sharyn
4. Megadeth - Kick the Chair
5. Atreyu - Right Side of the Bed
6. Drowning Pool - Step Up
7. A Perfect Circle - Weak and Powerless
8. Shadows Fall - What Drives the Weak
9. Machine Head - Imperium
10. Superjoint Ritual - Waiting for the Turning Point
11. Kittie - Into the Darkness
12. HIM - Your Sweet Six Six Six
13. Avenged Sevenfold - Unholy Confessions
14. Lamb of God - Laid to Rest
15. Soulfly - Prophecy
16. Black Label Society - House of Doom
17. Damageplan - Breathing New Life
18. In Flames - The Wuiet Place
19. Fear Factory - Archetype
20. Probot - My Tortured Soul (live from Headbangers Ball)

Disc 2:
1. Cradle of Filth - Medusa and Hemlock
2. Unearth - The Great Dividers
3. God Forbid - Antihero
4. The Agony Scene - We Bury Our Dead at Dawn
5. Children of Bodom - Needled 24/7
6. Bleeding Through - Love Lost In a Hals of Gunfire
7. Trivium - Like Light to the Flies
8. Satyricon - Fuel for Hatred
9. Himsa - Rain to teh Sound of Panic
10. 3 Inches of Blood - Deadly Sinners
11. The Black Dahlia Murder - Contagion
12. Everytime I Die - I Been Gone A Long Time
13. Bkiid Has Been Shed - She Speaks to Me
14. Eighteen Visions - Waiting for the Heavens
15. Deicide - Scars of the Crucifix
16. All That Remains - The Deepest Gray
17. Twelve Tribes - Venue Complex
18. The Dilinger Escape Plan - Panasonic Youth
19. Martyr A.D. - American Hollow
20. Dimmu Borgir - Progenies Of the Great Apocalypse

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 8 oktober 2004

[ Terug naar de Album Reviews ]

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van CoenV op 08-10-2004 om 11:25u

Echt een compilatie om compleet van uit je dak te gaan, stampende nu-metalkrakers en fatsoenlijke rockende top40hits. Nee, dit is echt overbodig. CD1 bestaat compleet uit bekende bands, CD2 is dan net iets beter. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zoiets vrijwillig koopt.

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Toffe_Ellende op 08-10-2004 om 21:57u
Score: 70 / 100

Zoals al opgemerkt: het geeft aardig weer wat leeft in de VS. Ik geloof dat er mindere tijden zijn geweest qua metal in de VS. Shadows Fall staat hoog in de Billboard. Ik denk dat iedereen dat wel kan toejuichen. Of je bent al zo'n zeikerd die denkt dat een metalband nooit veel platen mag verkopen. Ow ja. Ik zie geen enkele nu-metalplaat er bij staan. Wel een uberslecht nummer van Kittie trouwens. Wat is dat complete bagger en ik heb al veel bagger gehoord.

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Een_Metalfan op 09-10-2004 om 12:37u
Score: 10 / 100

Dit is echt een plaat om plat van te gaan.. van het lachen welteverstaan. Is DIT Headbanger's Ball???? Waar is de tijd dat At The Gates Headbanger's Ball aanvoerde... Belachelijk gewoon. Slipknot, Korn, Killswitch Engage, Drowning Pool, Kittie, Soulfly, Dillinger Escape Plan,.... stuk voor stuk de naam metal niet waardig, in de verste verte niet. Waarom dan een score van 10 ipv 0? Megadeth is nu eenmaal een pure klasseband, daar kan je niet onderuit. In Flames is een band die ik maar al te graag beluister, al zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Niettemin klinkt zelfs die laatste cd nog lekker göteborgs. Children Of Bodom kan er nog goed mee door, ze mogen dan nog zo bekend zijn als het maar kan, slecht zijn ze niet. Satyricon daarentegen, daar ben ik niet over te spreken. Wat er is er toch in godsnaam met die band gebeurd??? Vroeger speelden ze Noorse rauwe black metal, zelfde verhaal met dimmu borgir?

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Een_Metalfan op 09-10-2004 om 14:08u

2 keer Kick The Chair? Naja, beter 2 keer Megadeth dan 1 keer + een nummer van een of andere strontband...

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Een_Metalfan op 09-10-2004 om 14:09u

ah foutje, omdat de eerst paar allemaal troep is, viel alleen megadeth op

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Een_Metalfan op 09-10-2004 om 15:52u

Het nummer Unearth is erg goed, maar voor de rest lijkt het echt op niks. zou dit nooit kopen!

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Old Motorheadbanger op 09-10-2004 om 17:19u
Score: 1 / 100

Zoals het programma zelf : noppes dit ding.

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Een_Metalfan op 12-10-2004 om 09:30u
Score: 20 / 100

Ik zag hem liggen bij Mediamarkt, slechts 16 euro. De schoften.

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Jan op 13-03-2006 om 15:21u
Score: 60 / 100

Ik vind er redelijke muziek op staan, toch niet de beste liedjes van elke band, maar wel goed te doen

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van metalkev op 14-04-2006 om 22:37u
Score: 95 / 100

Metal is Metal,jullie zeiken altijd weer over nu Metal enzo.Killswitch is top,slipknot ook!Megadeath hoor ik niet graag,maar heb er respect voor omdat het dood gewoon metal is!Jullie zijn metal onwaardig

various - MTV Headbanger's Ball vol. 2
Reactie van Squidward op 17-08-2006 om 23:44u

Een van de betere bands hierop vind ik dan toch God Forbid en The Agone Scene