Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Aborted - The Haematobic EP
Jaar van release: 2004
Label: Listenable Records
Aborted - The Haematobic EP
Over het algemeen kan ik me uitstekend vinden in wat mijn collega's op MF schrijven over deze en gene cd. In het geval van Aborted moet ik toch even iets kwijt over de recensie van DaKonium: Aborted heeft géén "na 3 keer luisteren lijken alle nummers op elkaar'-complex", en hun laatste volledige cd Goremageddon is écht wel wat meer waard dan 78 punten. Dat niet iedereen ze, zoals ik, direct in de negens schopt, oké. Maar 78 punten vind ik wat karig.

Dat Aborted die status verdient bewijzen ze maar weer eens met The Haematobic EP, hun laatste uitwerpsel. Het is opvallend om te horen hoe de band per album hun stijl en stijlkenmerken steeds meer perfectioneren, en de Carcass, Entombed en Cannibal Corpse-invloeden steeds beter in het geluid geïntegreerd worden. Ook op deze EP is dit het geval. Zonder overdrijven, maar als ik het nummer niet had gekend had ik gezworen dat "Drowned" een Aborted-nummer was, en geen cover van Entombed. Ook de andere nummers zijn van bovengemiddelde kwaliteit, maar liggen qua stijl wel meer richting de brute Amerikaanse Death/Grind.

Productioneel vind ik het iets minder dan hun laatste volledige cd (zeker omdat er met dezelfde producer gewerkt werd), maar nog altijd staat het als een huis. Als bonus heeft de band nog wat livenummers en liveclips toegevoegd, en hoewel ik de clips door gebrekkige WMP-mogelijkheden niet kan afspelen klinken de audiotracks zeker niet verkeerd! Geluidstechnisch is het niet echt top-of-the-bill, maar wie maalt daar nu om? Er zit maar één probleem aan vast, en dat is drummer Frank Rousseau. Hij zal best een aardige kerel en een goede drummer zijn, maar de partijen die Dirk Verbeuren op Goremageddon inspeelde houdt hij écht niet bij, en dat is jammer. Misschien is dat ook wel de reden dat hij onlangs werd vervangen door Gilles Delacroix van het Franse Gronibard.

Omdat deze EP maar weinig nieuw materiaal bevat is een cijfer geven niet helemaal gepast, maar laat ik het zo zeggen: als deze nummers een goede indicatie geven over hoe het nieuwe album, dat de band momenteel met Tue Madsen inblikt, gaat klinken dan reserveer ik alvast een exemplaar!

Tracklist:
1. Gestated Rabidity
2. Drowned (Entombed cover)
3. Voracious Haemaglobinic Syndrome
4. The Sanctification Of Fornication
5. Parasitic Flesh Resection (Live Party.San 2003)
6. The Holocaust Incarnate (Live Party.San 2003)

Clips:
1. Meticulous Invagination (Videoclip)
2. Eructations Of Carnal Artistry (Live Party.San 2003)
3. The Holocaust Incarnate (Live Party.San 2003)
4. Parasitic Flesh Resection (Live Party.San 2003)

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 5 juli 2004

Koop dit album in

Meer Aborted:

[ Terug naar de Album Reviews ]