Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-12-2019

Therion - Lemuria / Sirius B
Jaar van release: 2004
Label: Nuclear Blast Records
Therion - Lemuria / Sirius B
Het is alweer een jaar of drie terug dat het laatste Therion album verscheen. In de tussentijd bracht de band nog een live album uit, en heeft men meer dan genoeg inspiratie opgedaan voor een nieuw album. Zoveel inspiratie zelfs dat ze maar gelijk met twee nieuwe albums komen, Lemuria en Sirius B. Natuurlijk zijn er wel meer bands die twee albums tegelijk uitbrengen, maar ik kan me niet veel bands indenken die bijna 170 zangers en muzikanten inhuren voor hun albums. Een nieuw record?

De Therion die te horen is op de twee nieuwe albums is de Therion die de meeste mensen wel kennen, namelijk de perfecte combinatie van metal, klassiek en koorzang. Toch zijn er wel weer wat death metal elementen van hun eerste platen in het nieuwe werk te horen, zoals enkele grunts en lekker agressieve riffs. Toch zijn het de koor- en operazang die de overhand hebben op de albums. Als je daar niet van houdt moet je niet aan Therion beginnen.

Snel en rustig wisselt elkaar af op de albums. Zo zijn de titelnummers van beide albums prachtig rustige nummers, maar de openingstracks (Typhon en Blood Of Kingu) zijn juist weer lekker snel. Het evenwicht is in ieder geval goed gevonden. Muzikaal gezien zit het allemaal perfect in elkaar. Het lijkt erop dat ze de beste elementen van alle voorgaande platen bij elkaar genomen hebben, dan hebben nagedacht hoe ze het konden verbeteren, en dat op plaat gezet. Ook de productie is van de bovenste plank, dus ook daarover niks te klagen.

Het is lastig om te zeggen welk album beter is, Lemuria of Sirius B, want ze zijn beiden even goed. Verplichte kost dus voor de liefhebbers.

Lemuria tracklist:
1. Typhon
2. Uthark Runa
3. Three ships of Berik, part 1: Calling To Arms And Fighting The Battle
4. Three ships of Berik, part 2: Victory!
5. Lemuria
6. Quetzalcoatl
7. The Dreams of Swedenborg
8. An Arrow from the Sun
9. Abraxas
10. Feuer Overtüre/Prometheus entfesselt

Sirius B tracklist:
1. Blood of Kingu
2. Son of the Sun
3. The Khlysti Evangelist
4. Dark Venus Persephone
5. Kali Yuga part 1
6. Kali Yuga part 2
7. The Wonderous World of Punt
8. Melek Taus
9. Call of Dagon
10. Sirius B
11. The voyage of Gurdjieff

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 23 mei 2004

Koop dit album in

Meer Therion:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Amibor op 23-05-2004 om 23:15u

Damn, ik ben echt benieuwd, ga hem morgen direct halen.

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Hieronimus op 24-05-2004 om 09:56u

Yep, heb 'm een tijdje terug besteld bij de Large voor 16,49 =) Zit te smachten op de aankomst! Dit klinkt goed =D

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van WorldOfMetal op 24-05-2004 om 19:21u

Therion had zoveel materiaal dat ze er maar gewoon 2 uitbrengen, geweldig! Ik heb de nummers van de promo-cd gehoord, erg goed. Ik ga m zeker kopen, al helemaal omdat je er 2 krijgt voor de prijs van 1.

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van WorldOfMetal op 25-05-2004 om 17:43u
Score: 95 / 100

Heb m gekocht, prachtige cd. De muziek is gewoon heel goed, prachtige koren, sopraanzang en symfonische invloeden. Lekkere gitaarriffs en veel afwisseling. Er staat geen enkele "vuller" op beide cd's. Ook de verpakking is erg mooi, uitklapbaar met 2 boekjes en mooi artwork. Therion Heerscht!

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van arno op 27-05-2004 om 13:39u
Score: 8 / 100

Tip: ik haalde hem bij Rocky Road in Den Haag voor slechts 15 euro. Hij is weer schitterend, al blijft Deggial mijn favoriet.

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Old Motorheadbanger op 29-05-2004 om 06:33u
Score: 99 / 100

Ik betaalde hem 20. Anders moest ik speciaal naar Gent. Hij is gewoon schitterend !

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van icarus op 29-05-2004 om 18:48u
Score: 100 / 100

zeeer mooi album zeg! even wat nummers reeds beluistert van hier en ginder (hmmhmm) als liefhebber ga ik er direkt om deze week nog (gent)

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van icarus op 29-05-2004 om 18:53u

mag ik ook nog even tip geven van een mooi cd-ken ik hier nergens terug vind beetje zelfde genre dus. seclusion van penumbra!! je kan zelfs een nummer krijgen op hun site ,en de nummers beluisteren beetje op hun site. is maar om even in de bekendheid te brengen,want dit is ook wel ECHT goed www.penumbra-band.com

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Een_Metalfan op 30-05-2004 om 11:05u
Score: 70 / 100

Wat een nonsens, deze review. Vergelijk deze albums nou eens met Theli, of Vovin. Dit is toch overduidelijk minder. Dit is een zeventje.

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Midwinter op 05-06-2004 om 00:26u
Score: 88 / 100

Kennelijk zo 'overduidelijk' dat de internationale pers in bijna alle gevallen euforisch is over deze release. Therion is al jarenlang een grote favoriet van mij. Ik ben geen moment bang geweest dat dit album zou tegenvallen en ben ook zeker niet teleurgesteld! Wat een plaat zeg, ongelofelijk. Muzikaal inhoudelijk de beste tot nu toe, al hebben de bovengenoemde albums (Theli, Deggial) natuurlijk een speciaal plaatsje bij iedere fan.

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van wiebemaiden op 21-06-2004 om 10:56u
Score: 98 / 100

ja therion dit is gewoon een super mooi album. en 2 cd's voor de prijs van 1. ja deze cd zal niet vervelen. toen ik hem voor de eerste keer hoorde was ik best verast. zo mooi vindt ik dit album. ik wil dit zeggen gewoon aanschaffen dit moet je hebben. wiebe maiden

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Dimmu op 24-06-2005 om 17:11u
Score: 95 / 100

dit is een schitterende combinatie tussen harde , snelle nummers en zachte melodieuze ballads. fantastisch zoals we altijd van therion gewend zijn

Therion - Lemuria / Sirius B
Reactie van Nikolet op 19-03-2008 om 02:48u

Nice site!