Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Crimson River - Crimson River
Jaar van release: 2019
Label: Eigen beheer

Crimson River - Crimson River

Het Eindhovense kwartet Crimson River presenteert met een naamloze ep het eerste werk sinds de oprichting in 2011. De vier mannen hebben die tijd gebruikt om aan hun stijl en geluid te werken. Het resultaat is een stevige, goed geproduceerde mix van heavy en thrash metal, die doet denken aan (het late) Metallica en Megadeth.

Tijdens de drie nummers die deze ep telt, zijn het met name de instrumentale partijen die de show stelen. Qua zanglijnen klinkt het wat beperkt en weten de songs, met uitzondering van de openingstrack, zich minder te onderscheiden. De ritmesectie is solide en het sfeervolle bas- en gitaargeluid (met onder meer een tiensnarige Bich) mag er zijn. Af en toe voelen de breaks en overgangen gezocht, maar over het algemeen zijn het goed te pruimen songs, waarin aardig wat te ontdekken valt.

The Great War heeft een lekkere metalgalop, terwijl The Rapture het moet hebben van de solo's. Saturn V komt dreigend voor de dag en doet wel wat denken aan het begin van Metallica's Enter Sandman. Voor een eerste uitgave klinkt het allemaal heel behoorlijk en loont het de moeite deze groep een luisterbeurt te geven.

Tracklist:
1. The Great War
2. The Rapture
3. Saturn V

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 november 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]