Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Annihilator - All For You
Jaar van release: 2004
Label: AFM Records
Annihilator - All For You
De thrashers van Annihilator zijn weer terug. De band heeft altijd gedraaid rond gitarist Jeff Waters en dat is deze keer niet anders. Traditioneel zijn er ook weeral enkele line-up veranderingen. Topzanger Joe Comeau heeft het twee albums lang bij Annihilator 'volgehouden' maar vorige tour was hij er al niet meer bij. Toen ik deze band vorig jaar voor het laatst live zag was er al weer een nieuwe onbekende zanger in dienst genaamd Dave Padden. Jeff zag hem wil zitten en zodoende schreef hij samen met hem tien nieuwe nummers die te horen zijn op deze nieuwe schijf genaamd 'All For You'. Omdat er nog geen promo's waren gemaakt kreeg ik van de platenmaatschappij een cd-r met de tien nieuwe nummers erop maar inmiddels is het artwork ook al bekend gemaakt (Alice staat traditioneel weer op de cover!)

Annihilator is een band die door de jaren heen echt verschillende albums heeft gemaakt maar mijn favorieten blijven nog steeds het klassieke debuut 'Alice in hell', de meer gepolijste opvolger 'Never, Neverland' en ongelofelijk sfeervolle 'Carnaval Diabolos'. Andere opvallende releases uit de carrière van Annihilator zijn de drie albums met Jeff Waters zelf op zang (waarop ook wat elektronica-invloeden zijn te horen). Die albums zijn zeker niet slecht maar worden nog al eens onderschat.

Het vorige Annihilator album 'Waking the fury' was erg agressief en straight to your face. De nieuwe nummers van deze schijf bouwen daar echter niet op voort. Het nieuwe album klinkt eerder progressief en melodieus. Het album duurt zelf een klein uurtje en is daarmee één van de langste albums uit de carrière van deze Canadese thrashband. Bij opener 'All For You' is het eventjes erg schrikken als het melodieuze en cleane refrein voorbij komt. Zo fris en zo modern, dat had ik van deze veteranen niet meer verwacht. 'Dr. Pschyo' is een prachtig en vrij experimenteel opgebouwd nummer en weet mij euforisch te stemmen. Andere opvallende nummers zijn deze keer het geschifte 'Demon dance', de twee heel rustige ballades ('The one", en 'Holding on') en 'Nightmare factory' dat geweldige riffs bevat. Er staat werkelijk geen één stuk op dit nieuwe album dat verveelt. De gitaarpartijen zitten echt schitterend in elkaar en elke luisterbeurt ontdek je nieuwe dingen. Ook de arrangementen zitten prachtig in elkaar en de productie is geniaal.

Kortom; al mijn verwachtingen zijn meer dan ingelost. Ik wist dat Jeff nooit een slecht album zou releasen maar zo'n geniaal album had ik niet zien aankomen. Dit album is gewoon compleet af. Een album dat veel tijd vraagt maar als je die tijd wilt investeren dan zal je een portie geniale thrash metal terug krijgen. Omdat ik bekend sta om mijn gierigheid bij het geven van punten geef ik dit album maar 90/100. Er moet nog heel veel gebeuren wil deze cd niet in mijn jaarlijstje van 2004 terecht komen!

Tracklist:
1. All for you
2. Dr. Psycho
3. Demon dance
4. The one
5. Bled
6. Both of me
7. Rage absolute
8. Holding on
9. Nightmare factory
10. Sound of horror

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 mei 2004

Koop dit album in

Meer Annihilator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van andmetal for all op 10-08-2004 om 18:08u
Score: 85 / 100

schitterende plaat. Alleen wat jammer van de melige ballads die erop staan, nergens voor nodig. Voor de rest heeft Waters weer een portie geniale metal uit zijn mouw geschud. Soms trashy, soms melodieus maar altijd weer even verassend en bij momenten zelfs grappig en dat vind ik nu net zo geniaal aan deze plaat. Bij momenten worden de metal-clichés zodanig in de verf gezet dat het niet anders kan dat dit komisch bedoeld is(vandaar ook misschien die melige nrs.) Een plaat met een dubbele bodem dus en geen kost voor al wie metal te serieus neemt of juist wel?

Reactie van GnarKill op 20-10-2004 om 15:17u
Score: 90 / 100

Dr. Psycho heerscht!! :D

Reactie van BramP op 06-11-2005 om 21:56u
Score: 90 / 100

Heerschplaat! Alleen " the one" is een skeitnummer! (kost ze 5 punten)