Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Company Of Dreams - Company Of Dreams
Jaar van release: 2019
Label: Eigen Beheer
Company Of Dreams - Company Of Dreams
De melodieuze rock/metalband Company Of Dreams is sinds eind 2012 actief. In eerste instantie maken alleen oprichters Ronald Kuijt (Detonator, ex-Rockstar, ex-The(!) Bubonic Plague) en zangeres Deborah Ouwehand-van Duijn (Reloaded, ex-Support Act) deel uit van de line-up, maar drummer Peter Augustinus versterkt deze. In 2015 komt het trio naar buiten met de demo The Black Crow.

Bassist Ruth Jochems, gitarist Jeroen en achtergrondzangeres Laura ten Hoedt (The Civilized) sluiten vervolgens aan, maar de laatste twee verlaten de band. Gitarist Marc Le Noble (ex-Detonator) en achtergrondzangeres Alissa Kloos completeren de nieuwe line-up, waarmee in 2018 de single Destination wordt opgenomen in de Belgische studio Big Dog Recordings. Destination staat ook op de ep, die de groep op 10 november 2018 op Dreamfest in thuisbasis Katwijk presenteert.

Het schijfje telt slechts zes nummers en toch is de totale speeltijd meer dan achtendertig minuten. Lange songs dus, maar ze vervelen ondanks het lage tempo geen moment. Integendeel, ze zijn uitstekend gestructureerd met enerzijds melancholisch, kalm getokkel en anderzijds eenvoudige, maar doeltreffende riffs. Deborah heeft een prettige zangstem en Alissa vult haar mooi aan. Heel af en toe komt de naam van Heart in gedachten op en als de twee stemmen van Alissa en Deborah samenkomen, is er ook wel iets van een soul-touch.

Werkelijk alles is mooi in balans en beheerst. De transities verlopen soepel en de melodieën, die in harmonie samenkomen, zijn memorabel. Luister bijvoorbeeld eens naar het refrein van Thoughts, dat je terugbrengt naar de dagen van Silverchair en 3 Doors Down, of het levensbeschouwende The Secret Of Life.

Het is een verslavende collectie songs met veel sfeer. Dat begint al met het uitstekend opgebouwde Dreamin’ Of The Future, dat Lacuna Coil en radiorock bij elkaar brengt, en even later met het instrumentale, doomy Enchant. Deze ep rockt lekker ingetogen en bezit een prettige vibe. Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij het beluisteren van het fijne schijfje. Company Of Dreams is dus een band om in de gaten te blijven houden.

Tracklist:
1. Dreamin’ Of The Future
2. Time
3. Enchant
4. Thoughts
5. Destination
6. The Secret Of Life

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 8 maart 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]