Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Vandenberg's Moonkings - Rugged & Unplugged
Jaar van release: 2018
Label: Mascot Label Group

Vandenberg's Moonkings - Rugged & Unplugged

Adrian Vandenberg is zonder meer een van de bekendste en grootste gitaristen van Nederlandse bodem. Dat bewijst hij al decennialang met onder meer zijn werk bij Whitesnake en zijn eigen band Vandenberg. Sinds 2014 is hij terug op binnen- en buitenlandse podia met Vandenberg's Moonkings. Samen met de beresterke zanger Jan Hoving en de solide ritmesectie die bestaat uit Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen Es (drums) heeft Vandenberg inmiddels al twee uitstekende hardrockplaten geproduceerd en staat dit viertal live garant voor een bijzonder fijne rockavond. Voor fans die uitkijken naar akoestische studioversies van oude en nieuwe publieksfavorieten is er nu Rugged & Unplugged.

De schijf bevat acht akoestische versies van Moonkings-songs, Vandenberg's Burning Heart en Whitesnakes' Sailing Ships. De soms harde, ruige rockversies zijn op Rugged & Unplugged ontdaan van alle opsmuk en teruggebracht tot het gitaarwerk van Vandenberg en de zang van Hoving, hoewel een tamboerijn, vioolmelodie of een subtiele drumroffel af en toe ook hun intrede doen.

Het resultaat mag er zijn met vertolkingen die intiemer en kleiner aanvoelen dan de stevige rockversies. Het gevoelige What Doesn't Kill You wordt een stuk persoonlijker en het melancholische karakter uit de ultieme break-up-ballad Burning Heart klinkt mede door de diepere stem van Hoving een stuk doorleefder dan dat het dat in de jaren tachtig deed. Stuk voor stuk zijn het aangename interpretaties die het karakter van de nummers met regelmaat wezenlijk veranderen. Op het spel valt weinig aan te merken; hier zijn vakmensen aan het werk. Het is een mooie toevoeging aan de Moonkingsdiscografie en zeer interessant voor fans die de bescheidenere momenten uit een show thuis nog eens willen herbeleven.

Tracklist:
1. What Doesn’t Kill You
2. Sailing Ships (Whitesnake-cover)
3. Out Of Reach
4. One Step Behind
5. Burning Heart (Vandenberg-cover)
6. Walk Away
7. Breathing
8. Sundown

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 22 november 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]