Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
  • 4 mei:
  • Dool
Kalender
Vandaag jarig:
  • Lars "Leiðólfr" Jensen (Myrkgrav) - 38
  • Paulo Jr. (Sepultura) - 55
  • Tomi Joutsen (Amorphis) - 49
  • Ville Friman (Insomnium) - 44

Vandaag overleden:
  • Beatmaster V (Body Count) - 1996
  • Darrell Sweet (Nazareth) - 1999
  • Tim Calvert (Forbidden) - 2018
Interview

Thee Merry Widows
Met Eva von Slut
Door Kristof
Geplaatst in mei 2007
Een van de betere Amerikaanse psychobillybands is Thee Merry Widows. Deze act bestaat enkel uit stoute dames, waarvan frontvrouw Eva von Slut duidelijk de ergste is. Ze staat vol met plakplaatjes, weegt drie keer meer als uw dienaar, heeft een eigen fetish website en heeft een wel erg mannelijke stem. Het leek ons wel leuk om haar wat vragen te stellen over het debuut Revenge Served Cold, over wat psychobilly nu eigenlijk is en over de show die ze deden in de gevangenis van San Quentin.

Thee Merry Widows

Hoi. Dit interview is voor een metal e-zine. De meeste metalfans weten echter niet wat psychobilly is. Kan jij wat licht in de duisternis brengen?

Hallo daar! Je spreekt met barones Eva von Slut, zangeres van Thee Merry Widows en Queen of the Underworld. Ik denk dat het moeilijk is om het genre te omschrijven, maar het begon als een soort van rebellie tegenover de veilige rockabilly scène. Sommige psychobillybands als Demented Are God hebben een meer punkachtig gevoel, terwijl een act als Nekromantix duidelijk meer metal is. Ze putten wel allemaal invloeden uit rockabilly zoals de staande bas en gebruiken ook graag surf-en garage invloeden. Meestal hebben ze ook een donkere tekstuele kant en refereren ze dikwijls naar horrorfilms, seriemoordenaars en andere leuke dingen. Denk aan Black Sabbath meets Carl Perkins en je krijgt een goed idee waarvoor het genre staat.

Gefeliciteerd met Revenged Served Cold. Een erg zoet album. Was het even zoet om te schrijven?

Dankjewel. Schrijven is op zich niet moeilijk, maar het heeft wel lang geduurd omdat we doorheen de jaren enkele line-up veranderingen hebben meegemaakt. Elke keer als iemand stopt, duurt het weer een tijdje voor je verder kan.

Wie heeft het album geproduceerd?

Thee Merry Widows - Revenge Served ColdWe hebben het album opgenomen in de 7th Circle Studios onder leiding van onze goede vriend Tim Ryan die vroeger ook met ons heeft gewerkt. We werken heel goed samen en hij is deels verantwoordelijke voor onze sound.

Ik heb het gevoel dat Revenged Served Cold een conceptalbum is.

Wraak is een soort van overkoepelend thema, maar de meeste songs zijn aparte verhaaltjes over wraak.

Er staan ook wat bonussongs op het album. Hadden jullie niet genoeg materiaal om een album te vullen?

Het album is eigenlijk al een jaar uit in Amerika en People Like You Records wilde het graag in Europa uitbrengen. We wilden graag iets extra op het album zodat de echte fan die het album nog iets koopt toch iets nieuws krijgt. De nieuwe songs zijn de eerste die we schreven met onze nieuwe bassist Jenna Ferocious en ik denk dat dit onze beste songs ooit zijn.

Het artwork is best vet.

Dank je. Vince uit Amsterdam was hiervoor verantwoordelijk. Zoek maar eens op internet naar zijn ander werk. Hij is fantastisch. Het was mijn idee om ons voor te stellen als she-wolf types met wapens en geile militaire kledij. Toen nam hij het over en het resultaat kon niet beter.

Wat is het belangrijkste: het imago of de muziek?

Muziek natuurlijk. Maar al mijn favoriete bands, ik noem The Misfits en Black Sabbath, hebben altijd hun muziek gecombineerd met een imago. Zowel bandleden, als artwork en merchandising flirtten steeds met een imago. Ik kocht vroeger ook albums omdat een bepaalde artiest de cover had gemaakt en uiteindelijk is het wel een belangrijk aspect van een band. Maar als de muziek niet krachtig is, zal niemand er om geven hoe geweldige de verpakking ook is.

Komt er ook nog een videoclip?

We waren ooit gestart met het maken van een videoclip, maar we hebben het nooit afgemaakt. Ik geloof omdat de regisseur verhuisde naar L.A., dus ik heb geen idee hoe het daar nu mee zit. Ik ben trouwens wel te zien in de Avanged Sevenfold video Bad Country als de getatoeëerde showgirl. Bekijk het maar eens!

Jullie hebben met de grotere namen in het genre gespeeld. Wie zijn nu de gekste?

Ik moet zeggen dat alle grote bands in het genre zeer vriendelijk zijn. Demented Are Go zijn goede vrienden van ons en we houden echt van hen. Vorige keer reden ze door Amerika om enkel met ons te kunnen feesten. Stan van Demented Are Go was hier onlangs met zijn vriendin en we waren de hele tijd totaal bezopen. Uiteraard zijn de Mad Sin jongens ook erge feestvarkens. De oude garde in de psychobilly wereld hebben een minder groot ego dan de nieuwere generatie bands waarmee we hebben gespeeld.

Het gekste concert dat we al hebben gespeeld was op het Exotic Erotic Ball in San Fransisco. We speelden na 2 Live Crew en voor Everclear en ongeveer 2000 mensen zagen ons optreden. Ons kleedkamer was naast die van 2 Live Crew waarmee we ook kennismaakte. Er was ook een groot bord in de gang waarop stond ‘adult film stars linksaf’ en ‘2 Live Crew/Thee Merry Widows’ rechtsaf. Daar heb ik een foto van genomen.

Wat voor bands vinden jullie leuk?

Ik denk dat onze verschillende muzikale invloeden ons tot een goede band maakt. Maar ik luister ook naar bands als Danzig, Hellacopters, Thin Lizzy, Entombed en Grave. Ik speel ook in de band The White Barons en daarmee maak ik Motörhead meets Danzig-achtige muziek mee. De andere meisjes in de band luisteren naar rockabilly, garagerock, hardcore en surf en dat hebben we allemaal samen verwerkt in een lekkere heksendrankje.

Jullie hebben nog nooit in Europa gespeeld.

We hebben eigenlijk wel vroeger in Engeland gespeeld, maar nog nooit op het Europese vasteland. Dat staat nu te gebeuren en ik verwacht dat er toch wel fans zijn die ons graag willen zien.

Thee Merry Widows

En wat kunnen die mensen verwachten?

Ons doel is dat iedereen een geweldige tijd heeft. Ik wil graag dat mensen onze shows verlaten met het gevoel dat ze net naar een superfeest zijn geweest. Ik heb een hekel aan bands die te cool of stoer doen om maar niet uit te stralen dat ze het leuk vinden.

Jullie hebben ook een speciale show gespeeld in de gevangenis van San Quentin.

Ja, we speelden voor de gevangenen in San Quentin. Johnny Cash-stijl. Het was leuk, maar ook een beetje intimiderend omdat er niets tussen de gevangenen en ons was. Enkel een gele “caution” tape. We speelden buiten in de werkplaats en er waren bewakers in de torens om eventueel te helpen als er iets mis ging. Maar nog steeds is het niet geruststellend omdat het eerste wat ze je zeggen als je de gevangenis betreedt is ‘in geval van een opstand zal de staat en federale overheid niet onderhandelen voor gegijzelden.’ Er waren vijfhonderd gevangenen en ze vonden het leuk om rock ‘n’ roll te horen en schreeuwen tussen de songs door. We hebben na de show nog met gevangenen gepraat en zelfs handtekeningen uitgedeeld en samen op de foto gegaan. Ze waren erg blij ons te zien. Het feit dat we meisjes waren, zal er ook wel iets mee te maken hebben gehad. Ik zou direct terugkeren als het ging.

Laatste vraag. Is Nishone echt een lieve kleuterleidster en vind jij oude pin-ups ook de meeste sexy meisjes in de wereld?

Nishone is inderdaad een kleuterleidster overdag en ’s nachts een rockster. En ik zou zeggen dat Thee Merry Widows de meest sexy meisjes ter wereld zijn. Maar je bent er niet ver vanaf.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.