Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    1 december:
  • Insomnium en Omnium Gatherum
  • 2 december:
  • Árstíðir
  • Hällas en Gigatron2000
  • Insomnium en Omnium Gatherum
  • Sonata Arctica en Eleine
  • Wilson & Wakeman
  • 3 december:
  • Hangman's Chair
  • Heilung
  • 4 december:
  • Dool en Ggu:ll
  • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 01-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Brad Delson (Linkin Park) - 44
  • Chris Poland (Megadeth) - 64
  • Eric Bloom (Blue Öyster Cult) - 77
  • Ikey Owens (The Mars Volta)? - 47
  • Jochem Jonkman (Vanderbuyst) - 40
  • John Densmore (The Doors) - 77
  • Lorenzo Frascaroli (Tystnaden) - 40
  • Roger Peterson (Intwine) - 41
  • Steve Gibb (Black Label Society) - 48

Vandaag overleden:
  • Martin Sharp (illustrator) - 2013
  • Ray Gillen (Badlands) - 1993
  • Richard Coughlan (Caravan) - 2013
Concertreview

Judas Priest
Op 14 juni 2015 in TivoliVredenburg, Utrecht
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie

The metal gods are back in town! Enkele jaren geleden begon Judas Priest de Epitaph afscheidstournee in Nederland, maar al tijdens die show besefte de band dat stoppen met optreden toch geen optie was. Fast-forward naar 14 juni 2015: Judas Priest is op tour voor het nieuwe album Redeemer Of Souls en staat in een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht.

Judas Priest

Bij aankomst bij de Utrechtse poptempel staat er een gigantische rij die tot ver om de hoek gaat. Dat is mooi, want een band als Judas Priest verdient een volle zaal. Als om kwart over 8 het licht dimt en een nummer van Black Sabbath hard wordt ingezet, klinkt dan ook een hard gejuichen wordt er volop meegezongen. Na een minuut of twee opent Priest het optreden met Dragonaut van de nieuwe plaat Redeemer Of Souls. Later in het optreden zullen nog enkele nummers volgen, waaronder March Of The Damned en het titelnummer. Bij de opkomst van frontman Rob Halford zit de schrik er even in, want de beste man komt met een loopstok het podium op. Dat blijkt gelukkig slechts voor de show, want na een nummer is hij die weer kwijt en beweegt hij weer normaal. In tegenstelling tot bassist Ian Hill verkent Halford wel alle hoeken van het podium, al is hij niet zo snel als bijvoorbeeld zijn collega van Iron Maiden. Ook de gitaristen zijn redelijk beweeglijk, al houdt Glenn Tipton zich vooral op aan de rechterkant, terwijl jonkie Richie Faulkner links veel bij het publiek te vinden is. De ophogingen in de hoeken staan zo dicht bij het publiek dat de fans hun idolen deze keer echt kunnen aanraken. De mannen staan daar dan ook regelmatig.

Judas Priest @ TivoliVredenburg, Utrecht, 14-6-2015

Judas Priest is vanavond overigens in bloedvorm. De hernieuwde energie die op de Epitaph-tour al te zien was, is nog altijd niet uitgeput. De mannen lijken er echt zin in te hebben. Zoals gezegd is Faulker veel bij het publiek te vinden. Hij houdt er wel van om zijn kunsten aan de fans te laten zien en is dan ook veelvuldig met ze in de weer. Rob Halford loopt ook aardig wat heen en weer en hij staat wat minder bij de teleprompter dan de vorige keer dat ik hem zag. De oude baas is overigens weer goed bij stem en ook de hoge uithalen komen nog af en toe aan bod. Ook zorgt hij eigenhandig voor de meeste showelementen, door vele malen van outfit te veranderen. Samen met de grote schermen achter en voor de drumkit zorgt het nog voor wat variatie in de show, al komt de motor natuurlijk ook weer ten tonele bij het laatste nummer van de reguliere set. Vandaag dus bij Hell Bent For Leather.

Judas Priest @ TivoliVredenburg, Utrecht, 14-6-2015

De setlist bevat wel wat leuke verrassingen. Naast publieksfavorieten en klassiekers als Metal Gods, Beyond The Realms Of Death, Breaking The Law en Electric Eye speelt de band ook wat minder voor de hand liggende nummers als Jawbreaker, Devil's Child en Love Bites, tot groot genoegen van het publiek. Ook is het lekker meezingen met de guilty pleasure van velen, Turbo Lover, evenals de bekende yeah-yeah-yeahs die Halford het publiek laat zingen voor You've Got Another Thing Coming. De legendarische frontman heeft overigens wel weer onze frontpage gelezen, want in de tweede toegift komt het nummer dat door jullie onlangs is gekozen tot beste Judas Priest-nummer ooit: Painkiller. Na deze heftige song is het dan nog even iets rustiger meezingen met Living After Midnight. Ondanks dat het nog niet na middernacht is (het optreden is al rond 10 uur afgelopen), kunnen we toch voldaan naar huis. Judas Priest was weer als vanouds goed.

Judas Priest @ TivoliVredenburg, Utrecht, 14-6-2015

Setlist:
1. Dragonaut
2. Metal Gods
3. Devil's Child
4. Victim of Changes
5. Halls of Valhalla
6. Love Bites
7. March of the Damned
8. Turbo Lover
9. Redeemer of Souls
10. Beyond the Realms of Death
11. Jawbreaker
12. Breaking the Law
13. Hell Bent for Leather

Eerste toegift:
14. The Hellion / Electric Eye
15. You've Got Another Thing Comin'

Tweede toegift:
16. Painkiller
17. Living After Midnight

Judas Priest @ TivoliVredenburg, Utrecht, 14-6-2015
Judas Priest @ TivoliVredenburg, Utrecht, 14-6-2015

Meer foto's vind je op onze Facebook pagina!

Reactie van een Metalfan op 15-06-2015 om 23:01u


het blijft een geweldige band.

Reactie van Ronald op 15-06-2015 om 23:04u


Gave review en helemaal eens !
Ik durf gerust te zeggen, dat dit 1 van de beste Priest-optredens ooit in Nederland is geweest, iig van al die keren dat ik hen zelf live gezien heb !
''k Lag vannacht nog na te stuiteren in m''n nest en dat heb ik niet snel na een concert van wie dan ook.

Reactie van jan vd sluis op 16-06-2015 om 09:13u


priest was als vanouds steengoed

Reactie van een Metalfan op 16-06-2015 om 09:14u


stuiteren in je nest...? Windt Mr Halford je dan zo hard op....? hahaha

Reactie van Nefarian op 16-06-2015 om 09:36u


Priest was echt bruut goed... Vooral de uitvoering van Beyond the Realms of Death was geniaal. Ook de nieuwe nummers klonken erg goed, moet Redeemer dan toch maar eens aanschaffen :)

Reactie van Andre Smoor op 16-06-2015 om 12:05u


Ze heten niet voor niets the High Priest of Heavy Metal. Klasse band

Reactie van een Metalfan op 16-06-2015 om 15:11u


het was beter ten tijde van jugulator!

Reactie van benger op 16-06-2015 om 15:49u


was goed concert alleen kut dat het zo vroeg begon moest het begin missen

Reactie van Marc op 16-06-2015 om 16:35u


Ik heb een supershow gezien! De hele band in topvorm. Ik mistte wel Freewheel Burning.

Reactie van Tim op 16-06-2015 om 20:06u


Ja, en Rapid Fire, The Sentinel, ik vond de setlist niet optimaal en Redeemer of Souls een draak van een plaat, Priest zelf blijft een fantastische band!

Reactie van Jschort op 27-06-2015 om 19:13u


Hier een serie van dag 2 GMM, met veel Priest-kiekjes:
https://www.flickr.com/photos/jschort10/sets/72157654661319518

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.