Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juli 2022 is uitgebracht?

Altars – Ascetic Reflection
Ashenspire – Hostile Architecture
Belphegor – The Devils
Blind Channel – Lifestyles Of The Sick And Dangerous
Chat Pile – God's Country
Conjurer – Páthos
Derek Sherinian – Vortex
Fellowship – The Saberlight Chronicles
Grima – Frostbitten
Imperial Triumphant – Spirit Of Ecstasy
Ithaca – They Fear Us
Jeff Beck & Johnny Depp – 18
Journey – Freedom
Karl Sanders – Saurian Apocalypse
Krisiun – Mortem Solis
Mantar – Pain Is Forever And This Is The End
Municipal Waste – Electrified Brain
Oceans Of Slumber – Starlight And Ash
Shinedown – Planet Zero
Sinner – Brotherhood
Stick To Your Guns – Spectre
Traitor – Exiled To The Surface
Wake – Thought Form Descent
Wormrot – Hiss
een ander studio-album uit juli 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
 • David "The Edge" Evans (U2) - 61
 • Les Binks (Judas Priest) - 71
 • Rikki Rockett (Poison) - 61
 • Sam Totman (Dragonforce) - 43
 • Scott Stapp (Creed) - 49
Concertreview

Myles Kennedy & Company en Black River Delta
Op 17 juni 2022 in Poppodium 013, Tilburg
Een review door Dirk
Foto's door Conny
Myles Kennedy is in zijn spaarzame vrije tijd, naast Alter Bridge en Slash, een solocarrière gestart. Hiermee heeft hij twee albums uitgebracht: het ingetogen Year Of The Tiger in 2018 en het meer rockende The Ides Of March in 2021. Tijdens zijn vorige tour stond Myles nog alleen op het podium, dit keer wordt hij vergezeld door de "Company", die bestaat uit zijn vrienden Tim Tournier (bas) en Zia Uddin (drums).

Het voorprogramma is Black River Delta dat donkere vuige old school bluesrock speelt. Invloeden komen van Eric Sardinas, The Cadillac Three, Led Zeppelin en Johnny Cash. De ritmesectie is zo vet als Mississippi mud en legt een fundatie neer waarop de (slide)gitaristen heerlijk kunnen bouwen. Als je niet weet dat deze band uit Zweden komt, dan ga je voor een zuidelijke Amerikaanse staat, alhoewel ze daar niet redneck-genoeg voor zijn. Na vier nummers krijg je wel het gevoel dat ze te veel binnen de lijntjes kleuren, maar dan wijken ze daar opeens vanaf met een slow blues en een rock-'n'-roll song. Wil je een avond met lekkere bluesrock, ga deze band dan zien in een zaal of op een festival. Of luister ook eens naar een van hun drie albums.

Black River Delta@ Poppodium 013, Tilburg, 17-6-2022

Om 21.00 uur komt Myles Kennedy & Company het podium oplopen en start met Wake Me When It's Over, gevolgd door A Thousand Words van Kennedy's laatste album The Ides Of March. Vanaf de eerste noot zit de sfeer er direct in bij de 1.250 aanwezigen in de ingekorte 013. Myles zelf ligt vervolgens nog een aantal nummers overhoop met het geluid in zijn oortje. Uiteindelijk is het opgelost inclusief de bassdrum die te hard in de mix stond.

Bij de eerste tonen van Devil On The Wall is de zaal los en wordt er flink meegezongen door het publiek, dat voor een groot deel uit Alter Bridge-fans bestaat. High van de Mayfield Four, waar Myles in zat voor Alter Bridge, is leuk vanuit historisch oogpunt.

Myles Kennedy & Company@ Poppodium 013, Tilburg, 17-6-2022

All Ends Well is een song die Alter Bridge nooit live speelt, maar wordt vanavond door Myles in zijn uppie ten gehore gebracht. Het nummer wordt uit zijn hardrock-jasje getrokken en dat is een verademing. Een breekbaar en emotioneel hoogtepunt. Graag zou ik dat ook bij een Alter Bridge-concert samen met Tremonti zien. Myles Kennedy & Company speelt daarna een gewonnen wedstrijd en dat voelen de mannen zelf ook. Ontspannen en goed musiceren gaat dan vanzelf. De ritmesectie staat als een huis en vormt een goede basis, dat is essentieel bij een trio. Hierdoor kan Myles er lustig op los soleren.

Je kunt een speld horen vallen bij Love Can Only Heal. Het nummer wordt zo klein gebracht en zit vol emotie. Dit, in combinatie met Myles' karakteristieke, heldere stem en cleane gitaargeluid, zorgt voor kippenvel. Het Slash-nummer World On Fire is actueler dan ooit. Ook deze brengt Myles alleen. Het normaal stevig rockende nummer wint hiermee aan gevoel en diepgang. Met In Stride wordt de set in stijl afgesloten.

Myles Kennedy & Company@ Poppodium 013, Tilburg, 17-6-2022

Uiteraard wordt het trio teruggeroepen voor een toegift. Blijkbaar ervaart de band, net als het publiek, dat het vanavond lekker gaat, want er worden twee toegiften gespeeld terwijl eerdere concerten het er met eentje minder moesten doen. Ondanks dat het volop festivalseizoen is, zijn cluboptredens vaak het neusje van de zalm. Lekker stoom afblazen en geen moordend tijdschema. Al met al een topavondje, waarbij de akoestische solonummers en Love Can Only Heal de absolute hoogtepunten zijn. De echte metalliefhebber zal dit te soft vinden, maar voor de (hard)rockliefhebber en de Alter Bridge-fans is het genieten.

Myles Kennedy & Company@ Poppodium 013, Tilburg, 17-6-2022

Setlist Myles Kennedy & Company:
1. Wake Me When It's Over
2. A Thousand Words
3. Devil On The Wall
4. High (Mayfield Four-cover)
5. Turning Stones
6. Haunted By Design
7. All Ends Well (Alter Bridge-cover)
8. The Great Beyond
9. Songbird
10. Year Of The Tiger
11. Tell It Like It Is
12. Love Can Only Heal
13. World On Fire (Slash ft Myles Kenndy & the Conspirators-cover)
14. In Stride

Toegift:
15. Get Along
16. Worried Mind

Myles Kennedy & Company@ Poppodium 013, Tilburg, 17-6-2022

Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina.

Zoeken
  5 augustus:
 • Abaddon Incarnate - The Wretched Sermon
 • Amon Amarth - The Great Heathen Army
 • Demons Of Rock'n'Roll
 • Dub War - Westgate Under Fire
 • Einherjer - Norse And Dangerous (Live... From The Land Of Legends)
 • Grigorien - Magtens Evangelium
 • Imperial Age - New World
 • Psycroptic - Divine Council
 • Soulfly - Totem
 • Toxik - Dis Morta
 • 12 augustus:
 • Arch Enemy - Deceivers
 • Blasted Heath - Vela
 • Bleed Like Mylee - Nuk Soo Kow
 • Seventh Storm - Maledictus
 • The Halo Effect - Days Of The Lost

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.