Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Negator - Old Black
Jaar van release: 2004
Label: Remedy Records
Negator - Old Black
Satan nog aan toe!! Godverdomme, mij is laatst verteld dat black metal dood zou zijn, maar daar kan ik dus nu een keihard Fuck You! statement tegenover plaatsen.
Negator is de naam van deze Duitse black metal band en ze brengen met "Old Black" een snoeiharde , verpletterende black metal plaat uit van formaat. Het is misschien niet origineel, maar tussen allerlei vage gothic beïnvloede semi-black metal clubjes door is dit een welkome afwisseling.

De band bewijst dat rauwe en pure black metal niet persé slecht geproduceerd hoeft te zijn en trekt met een glashelder geluid ten strijde aan de zijde van Satan om het christelijk tuig te vernietigen. Natuurlijk allemaal muzikaal vormgegeven in 8 prachtige black metal krakers.
Het hoesje is zo primitief als de steentijd en de teksten handelen lekker ouderwets over het vermorzelen van alles wat goed is en zo hoort het ook.

De band opent retestrak met het nummer Science of Nihil en al gauw komen invloeden naar boven zetten van bands als Marduk en Dark Funeral maar persoonlijk bevalt de hysterische zang hier mij een stuk beter en klinkt het geheel een stuk eerlijker als de laatste albums van die twee bovenstaande bands.
In een later nummer als Der Infanterist komen pas echt de kwaliteiten naar boven, vooral de heerlijke galmende door je ziel snijdende riffs.
Het instrumentaaltje Interludium is niet heel bijzonder, maar wel vrij sfeervol , klein beetje overbodig blijkt later. Meest afwisselende song is toch wel de afsluiter Renegation dat 11 minuten duurt en lichtelijk episch klinkt. Hierin komt zelfs nog even een sfeervol keyboard langs, maar het blijft allemaal heerlijk stampend en rauw.

Dit debuut is dus een veelbelovende cd en ik verwacht dat we ook nog wel heel wat in de toekomst kunnen verwachten van deze Duitsers. Dus , ligt je hart bij goed geproduceerde rauwe black metal met hier en daar melodieuze passages dan is Negator een echte aanrader. Geen ruisband, maar een echte knaller. Zo hoort dat, godverdomme!

Tracklist
1. Science of Nihil
2. Free Bird
3. Der Infanterist
4. Interludium
5. Katharsis
6. Vernunft 1.0
7. In the Unholy Halls of eternal Frost
8. Renegation

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 6 maart 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Hoofdbanger op 07-03-2004 om 10:19u

Hoe kan je nou aan de zijde van Satan ten strijde trekken tegen het christelijk tuig. Satan is een christelijk symbool.

Reactie van Meltdown op 07-03-2004 om 14:29u
Score: 83 / 100

Mooi album. Vooral Katharsis (nummer 5, die ontbreekt in je tracklist) straalt zo'n agressiviteit uit!

Reactie van Wolfgard op 07-03-2004 om 16:26u

Hoofdbanger neemt alles wel erg serieus..

Reactie van Svenson op 07-03-2004 om 19:24u

Ja, typische review. En wie heeft jou verteld dat black metal dood is? Want dat is namelijk onzin, er loopt nog genoeg vets rond, en dat zou jij als uberblekkie moeten weten.

Reactie van Wolfgard op 08-03-2004 om 19:49u

Natuurlijk is black metal niet dood..dat blijkt nu wel weer.. Maar een zogenaamde internetblekkie vertelde me laatst dat hij vond dat er weinig goed spul uit kwam en daarom de bm dood verklaarde..was ik het uiteraard niet mee eens