Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Negator - Die Eisernen Verse
Jaar van release: 2005
Label: Remedy Records
Negator - Die Eisernen Verse
Het een aantal jaren geleden verschenen "Old Black" was en is een prima black metal schijfje dat zich elke maand hier nog wel eenmalig in de speler bevindt. Ik was dan ook vol blijdschap dat deze Duitse heerschappen met een nieuw album op de proppen zouden komen.

Welnu, "Die Eisernen Verse" is uitgebracht en het oordeel is bekend. Men heeft namelijk vooruitgang geboekt en de beste elementen van het debuut op geslaagde wijze weten uit te bouwen.
In 40 minuten weet Negator wederom te overtuigen. De kenmerkende combinatie van melodieuze riffs en een snijdend harde onderlaag is nog immer aanwezig en hoewel de melodie ietwat is toegenomen, hoeven de liefhebbers zich niet druk te maken. De gitaar is het enige instrument dat enige melodie binnen het geluid brengt, want het eerder nog aanwezige keyboard is verdwenen. De gitaren klinken hier en daar overduidelijk gedubbeld, zodat de melodielijnen voller overkomen op de luisteraar.

Origineel is het helemaal nergens, maar dat hoeft ook niet. Men brengt met deze schijf gewoon een puike plaat uit die over heel wat ruisige black metal bandjes van vandaag de dag heen walst. De productie is uitstekend en petst lekker in het gezicht.
Van zanger Nachtgarm kunnen we steeds meer zeggen dat hij behoort tot de topklasse van black metal vocalisten. Op zeer agressieve wijze brengt hij de Duitse en Engelse teksten ten gehore.

Ik ga geen beste nummers opnoemen, want elk nummer is een pareltje op zich. De rauwe black metal leeft weer helemaal op dankzij dit soort compromisloze bands en zo mag het wel vaker gaan. Puik album!

Tracklist
1. Eisen Wider Siechtum
2. Old Stigma
3. Türme
4. The Answer To All Questions
5. Honour Demise
6. Gloomy Sunday
7. Das Erbe
8. Die Eherne Replik
9. Harvester Of Storm

Score: 87 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 19 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]