Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-07-2020

Suicide Attack - Prepare For Attack!
Jaar van release: 2015
Label: Clenched Fist Records

Suicide Attack - Prepare For Attack!

“Ladies and gentlemen, prepare yourselves for a shock…” Met deze openingszin stelt de jonge thrashmetalband Suicide Attack zich voor in de gelijknamige openingstrack. Niets teveel gezegd, want de band rond Frans Swaters (Stigma/X-Tinxion) draait om snelle, agressieve thrash, die sterk is beïnvloed door het vroege Bay Area-geluid van met name Slayer en Anthrax.

Frans stopte na vijftien jaar met zijn band Stigma om zich samen met gitarist Matthijs Snoek volledig te gaan richten op Suicide Attack. Hij vroeg bassist Paul van Son, met wie hij speelde in X-Tinxion, zich aan te sluiten. Paul moest een aantal jaar stoppen met spelen vanwege een armblessure en is nu weer terug op het podium. Achter de drums zit de jonge, getalenteerde drummer Jordy Zoethout (Mortukai). Matthijs Snoek verliet al snel de band en zijn plek werd ingenomen door Eelco Klis, de blinde zanger/gitarist van de Sepultura-tributeband Bestial Devastation.

Suicide Attack wist op de bühne al de nodige bekendheid te vergaren als supportact voor Deathriders, de band met Neil Turbin (ex-Anthrax). Wat volgde, was een deal met het Belgische label Clenched Fist Records, maar toen was de ep Prepare For Attack! al opgenomen. De productie ging volledig mis en al is het eindresultaat vrij behoorlijk, de drums staan niet echt lekker in de mix.

Prepare For Attack! bevat vier tracks, boordevol gevarieerde en agressieve old school thrash. Technisch sterk en melodieus, vooral in het fraaie The Shadow. Het gitaarspel en de zang van Frans hebben raakvlakken met het vroege geluid van Death Angel en dat is een compliment. Minder enthousiast ben ik over de drumstijl van Jordy. Hij is een uitstekende drummer, maar als thrashliefhebber wil ik geen bells horen, dus haal dat ding van je drumkit!

Tracklist:
1. Suicide Attack
2. The Shadow
3. Waste Of Time
4. Who’s Laughing Now?

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 5 januari 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]