Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Jaar van release: 2003
Label: Nuclear Blast Records
Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Toegegeven, na het ontslag van Kusch en Grapow, de heisa met al die drummers, het lange uitblijven van een gitarist, de titel van het nieuwe album en de eerste single Just A Little Sign zag zelfs ik het even somber in. Maar bijna een half jaar later schrijf ik wat ik na twee luisterbeurten al wist, Helloween is weer grandioos! Nog steeds hebben ze de kracht elk album een stapje verder te zetten in een nieuwe richting zonder vervreemd te raken van hun roots en kenmerken, maar ook geen kopie maken van een vorig album. Daarom hebben bijvoorbeeld The Time Of The Oath, Better Than Raw, en The Dark Ride ieder een eigen gezicht, terwijl het toch opeenvolgende albums met dezelfde line-up zijn. Onbegrijpelijk ook dat Hammerfall en consorten op handen gedragen worden, terwijl Helloween al weer haast vergeten is.

Op het nieuwe album, met de lichtelijk stupide naam Rabbit Don't Come Easy, is het weer afwisseling troef. Verstokte fans van het oude werk zullen weglopen met Hell Was Made In Heaven, Open Your Life en het van fabuleuze soli voorziene Listen To The Flies. Andi Deris [zang] experimenteert in zijn meest geslaagde compositie Back Against The Wall met drumbeats en laaggestemde gitaren, en Weikath slaagt erin met Nothing To Say klassiekers als Led Zeppelin en The Beatles heel dicht te benaderen, en er ook nog een reggaerefrein in te proppen! De drums zijn pompend en krachtig, iets wat niet zo verwonderlijk is als je Mikkey Dee inhuurt.

De miskleun Never Be A Star is een minder punt. Met acht regels couplet en vervolgens het refrein eindeloos herhalen houd je de aandacht niet vast, en dit is dan ook steevast een nummer dat ik oversla. Ook haalt het refrein van Liar een beetje de vaart uit het nummer, dat verder snel en thrashy maar toch onmiskenbaar Helloween is. Ook blijven de vocalen iets waar je waardering voor moet hebben, want Kiske keert toch niet terug. Desondanks doet Andi Deris het niet onaardig, en lijken zijn zangpartijen met elk album beter te worden. Alleen het refrein van Listen To The Flies klinkt een beetje twijfelachtig.

Iedereen die alles van Sonata Arctica, Iced Earth, Stratovarius, Blind Guardian, Nightwish, Falconer, Edguy en alle andere Powermetalgrootheden al in de kast heeft staan zou weer eens terug moeten kijken naar waarmee het allemaal begon, Helloween dus.

Tracklist:
1. Just A Little Sign
2. Open Your Life
3. The Tune
4. Never Be A Star
5. Liar
6. Sun 4 The World
7. Don't Stop Being Crazy
8. Do You Feel Good
9. Hell Was Made In Heaven
10. Back Against The Wall
11. Listen To The Flies
12. Nothing To Say
13. Far Away (bonustrack)

Score: 88 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 15 november 2003

Koop dit album in

Meer Helloween:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van novascottia op 15-11-2003 om 20:48u
Score: 92 / 100

Eindelijk een recensie van deze CD! Ik vind het de beste Helloween CD in jaren! Heel divers, heel heavy, maar ook met een geweldige ballad! Een van de betere CD's van dit jaar, als je het mij vraagt.

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van Een_Metalfan op 15-11-2003 om 22:46u

Waar haal je het in 's hemelsnaam vandaan dat Helloween al lang vergeten is? Op de laatste tour trokken ze in Hardenberg even veel bezoekers als het door jou aangehaalde Hammerfall, de laatste keer dat die daar stonden. Op Wacken '01 gaven ze een spetterend optreden voor een grote mensenmassa. En een album als Better Than Raw was destijds ook erg goed ontvangen (cd van de maand in de aardschok).

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van kiske op 08-08-2004 om 17:22u
Score: 100 / 100

En het nieuwe album dat uit moet gaan komen midden 2005 gaat waarschijnlijk Keeper of the Seven Keys pt. 3 heten. Nu zitten jullie waarschijnlijk te lachen en te denken dat ik uit mijn nek lul. Het lullig is alleen dat ik dit egt meen en dat het ook egt zow is. In 2005 kunnen we eindelijk weer een ouderwets 80's kunststukje horen nl. HellOweeN nieuwe album Keeper of the Seven Keys pt. 3

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van Een_Metalfan op 10-10-2005 om 21:21u

als je nu normale spelling gebruikte

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van Hooks in Vincent op 08-05-2006 om 16:18u
Score: 90 / 100

Een heerlijke en het meest Underrated Helloween Album ooit, Het opent lekker met Just a Little Sign en Open Your Life en gaat daarna verdere en blije melodietjes die je nauwelijks tegen kwam op the Dark Ride. Andere hoogtepunten: Never be a Star, Back Against the Wall, Sun 4 The World, Don't Stop Beeing Crazy, Hell Was Made in Heaven, Listen to the Flies en Nothing To Say. De Bonustrack, Far Away, had net zo goed bij de andere versie kunnen horen.

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van metal hamster op 25-01-2007 om 00:38u
Score: 99 / 100

Geniaal album!!!!!

Helloween - Rabbit Don't Come Easy
Reactie van satyr op 01-03-2007 om 12:25u
Score: 92 / 100

uitstekend power metal album,uitsteker is voor my hell was made in heaven wat een prachtige song