Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Hail Of Bullets - III: The Rommel Chronicles
Jaar van release: 2013
Label: Metal Blade Records
Hail Of Bullets - III: The Rommel Chronicles
Het einde van dit metaljaar is weer zachtjesaan in zicht, maar voordat de jaarlijsten definitief verzegeld gaan worden is het nog even tijd voor een deathmetallesje oorlogsgeschiedenis. Op het derde album gaat Hail Of Bullets behoorlijk de diepte in, want in plaats van een oorlogskoepel staat ditmaal een persoon centraal. De onvermoeibare Van Drunen heeft voor dit album zijn loep boven ‘woestijnvos’ Erwin Rommel laten hangen en het resultaat van zijn geploeter ligt inmiddels bijna voor het grijpen want III: The Rommel Chronicles staat op het punt van eruptie.

Reviewers zijn natuurlijk zwaar bevoorrechte mensen en zodoende marcheert het zaakje hier ter meningsvorming al inmiddels het zoveelste rondje. Het blijft lastig, want een band als Hail Of Bullets opereert te allen tijde op hoog niveau, waardoor je bijna automatisch geneigd bent om te zeggen dat het nieuwe album weer fantastisch is. Geen noot op de verkeerde plek, weer een perfect bij de sound passende productie, qua thema weer een uitstekend portret van een boeiend oorlogsfiguur… Kwalitatief sluit III: The Rommel Chronicles bijna naadloos aan op het vorige werk. Details zijn er natuurlijk altijd: Melodie en uitbundige gitaarsolo’s worden vakkundig gecombineerd met grof geschut en het rauwe stemgeluid van Van Drunen en ook het tempo zit er weer lekker in met overigens nog meer dan genoeg ruimte voor de trage epossen.

Toch komt de zeikerd in mij ook nog even aan de review contribueren. Hoe goed zo’n cd dan ook mag klinken, op III: The Rommel Chronicles mis ik de sfeer waar je op de vorige albums niet omheen kon. …Of Frost And War was wat dat betreft een komeetinslag en ook van On Divine Winds kreeg ik kippenvel. Op beide platen liep je mee in de oorlog, of je het wilde of niet. III: The Rommel Chronicles doet mij niets, behalve dat ik met een nuchter oor kan horen dat de muziek weer prima in elkaar steekt. III: The Rommel Chronicles luistert makkelijk en lekker weg, onder de nummers zijn geen echte uitschieters op het laatste nummer na. Een beladen nummer waarin je ineens wel meevoelt met de gevallen maarschalk. Van sfeernummers als Death of A Field Marshal moet de band het hebben en daar zijn er op III: The Rommel Chronicles te weinig van. De rest van de muziek is veel algemener en al pak je het tekstboekje er bij, dan nog zie je geen held geboren worden en reis je niet af naar Afrika. Je bent nog altijd thuis, je dak lekt en er draait een lekker cd’tje terwijl de avond valt.

Tracklist:
1. Swoop Of The Falcon
2. Pour Le Mérite
3. DG-7
4. To The Last Breath Of Man And Beast
5. DAK
6. The Desert Fox
7. Tobruk
8. Farewell To Africa
9. The Final Front
10. Death Of A Field Marshal

Score: 81 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Hail Of Bullets:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hail Of Bullets - III: The Rommel Chronicles
Reactie van Tim op 21-10-2013 om 19:32u

Dat gevoel heb ik ook, het brute debuut kende een mysterieuze sfeer en er hing een opgewonden spanning rond de band, want nieuw. Dat ebt weg en er komt niet direct iets voor in de plaats. De sound en de kwaliteit staan buiten kijf en ik hoop dat de show op de releaseparty de brille weer terugbrengt!

Hail Of Bullets - III: The Rommel Chronicles
Reactie van VADER op 22-10-2013 om 08:14u

Tja....alles went he ;)

Blijft gewoon lekkere muziek...geniet er van want veel van dit soort releases zien we niet meer...