Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Liv Kristine - Libertine
Jaar van release: 2012
Label: Napalm Records
Liv Kristine - Libertine
Ik ben verliefd op de zoetgevooisde stem van Liv Kristine. Altijd al geweest. Niet alleen haar werk bij Leaves' Eyes bevalt mij uitstekend, maar ook de wat meer popgeorienteerde solo-albums gaan erin als zoete koek. Enter My Religion was een erg prettig wegluisterend album bestaande uit simpele, maar vakkundig gecomponeerde luisterliedjes. Pop, rock en een vleugje elektronica, vakkundig samengebracht door het zachte, warme stemgeluid van Liv zelf. Opvolger Skintight was iets minder, maar Libertine klinkt weer een stuk beter, frisser en ook wat steviger.

Op het eerste gehoor klinken vooral nummers als Solve Me, Vanilla Skin Delight en Paris Paris erg fijn. Dat zijn de momenten waarop het materiaal wat meer ‘uptempo’ klinkt – en dit soort zorgeloos klinkende zomerliedjes doet het ook in de gure nadagen van het jaar nog erg goed. Het stemgeluid van Liv Kristine komt echter ook juist in de wat meer ingetogen, dromerige nummers heel goed tot zijn recht. Het melancholische, met stijlvol pianowerk gedragen Silence en het breekbare Love Crime zijn daar mooie voorbeelden van.

Liefhebbers van Kristine´s werk bij Theatre Of Tragedy of Leaves´ Eyes zullen ook met Libertine wel weer even moeten slikken. Er is namelijk eigenlijk geen metal te vinden op dit album. Dat maakt de plaat echter zeker niet overbodig. Wat overeind blijft staan, is de zangkwaliteit van Liv Kristine zelf, die wederom bewijst dat zij ook zonder stevige gitaren en orkestraal vuurwerk met gemak overeind blijft. Daar waar voorganger Skintight bij vlagen nog wat minder geïnspireerd klonk, boeit Libertine gelukkig weer van begin tot eind. Een fijn album dat wellicht wat zoetsappig is, maar daarom niet minder mooi.

Tracklist:
1. Interlude (Intro)
2. Solve Me
3. Silence
4. Vanilla Skin Delight
5. Panic
6. Paris Paris
7. Wait For Rain
8. Love Crime
9. Libertine
10. Meet Me In The Red Sky
11. The Man With The Child In His Eyes (Kate Bush Cover)

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 7 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Liv Kristine - Libertine
Reactie van peter op 07-11-2012 om 23:29u
Score: 1 / 100

Nachtmerries,lig je in je tent op dynamo staan er van die zatte moffen die kutmuziek te draaien,
zwaarste kater ooit

Liv Kristine - Libertine
Reactie van peter op 07-11-2012 om 23:32u
Score: 1 / 100

haha zang,dit is muzak liftmuziek als ze 150 kilo gewogen had had hier GEEN recensie gestaan

Liv Kristine - Libertine
Reactie van Viridian op 10-11-2012 om 15:35u
Score: 1 / 100

Zingen???? dat kan ze niet. Milieuvervuiling.

Liv Kristine - Libertine
Reactie van Timber op 03-03-2016 om 13:41u
Score: 85 / 100

Er is meer muziek op de wereld dan metal. Dat dit hier staat is natuurlijk omdat zij ook actief is in de metalscene, maar dat betekend niet dat ze geen andere stijlen zou mogen maken. Een artiest is vrij in wat hij/zij maakt en of iets goed of slecht is hangt niet alleen van het genre af. Als je er niet mee kunt leven dat dit album bestaat, laat het dan voor JOU ook niet bestaan.
On topic: Zeer goed pop/rock album met betekenisvolle lyrics. De sfeer in de liedjes is meestal vrij licht, maar soms valt de nacht eventjes in. Natuurlijk is de zang perfect: gevoelig en toch krachtig.

Voor de elitaire, puristische metalhead: Laat links liggen.
Voor de open-minded metalliefhebber: Luister er eens een keer naar.