Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

King Of Asgard - ...To North
Jaar van release: 2012
Label: Metal Blade Records

King Of Asgard - ...To North

Wat is er mis met het kopiëren van je helden, zonder iets toe te voegen? Alles, maar dan ook echt alles is daar mis mee. Tenzij...? Tenzij! Tenzij je King Of Asgard heet en je gewoon een enorm solide album met sterke riffs en een gevarieeerd boeket aan toevoegingen aflevert.

Natuurlijk klinkt de band precies zoals je van een band met een dergelijke clichématige, op de Edda gebaseerde naam, mag verwachten: melodeath met meloblack, oftewel viking metal. Amon Amarth, Týr en Einherjer in een positieve blender. Het zit goed in elkaar en de toevoeging van bijvoorbeeld female vocals in The Nine Worlds Burn laat zien dat de band genoeg in huis heeft om met de kop boven het maaiveld uit te komen.

Na het benoemen van de invloeden valt er echter niet zo veel meer over de muziek te melden. Ze doen wat ze doen en dat doen ze goed. Als ...To North tien jaar geleden gereleased werd dan was het op slag een hit geworden, maar nu klinkt het misschien ietwat gedateerd, ietwat te veel 'been there, done that'. Wie echter With Oden On Our Side nog wel eens in de playlist heeft staan, zal zich geen breuk vallen aan de plaat van deze Zweden.

Tracklist:
1. Intro
2. The Nine Worlds Burn
3. The Dispossessed
4. Gap Of Ginnungs
5. Bound To Reunite
6. Nordvegr
7. Up On The Mountain
8. Plague-ridden Rebirth
9. Harvest (The End)
10. ...To North

Score: 79 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 25 juli 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

King Of Asgard - ...To North
Reactie van Een Metalfan op 25-07-2012 om 12:53u
Score: 90 / 100

Het album heet wel "... To North"

En ik vind ze eigenlijk wel hun eigen stijl hebben, het is ook niet het eerste, beste beginnend groepje ofzo, de leden hebben al ervaring genoeg met oa (ex-)members van Mithotyn, Thy Primodial, Falconer, ... voor de rest, heel goed 2de album, een pareltje net als hun debuutalbum Fi'mbulvintr.

HAIL!

King Of Asgard - ...To North
Reactie van Een Metalfan op 25-07-2012 om 13:41u

Je hebt gelijk wat de albumtitel betreft. Ik had het in de tekst wel goed staan. Ik heb het gelijk aangepast. Bedankt voor je alertheid.