Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Artillery - My Blood
Jaar van release: 2011
Label: Metal Mind Productions
Artillery  - My Blood
Van de heropleving der oude thrashbands is Artillery absoluut een van de smaakmakers. Men probeerde het al vlak voor de eeuwwisseling met het aardige B.A.C.K., maar ook de fans moeten toegeven dat When Death Comes uit 2009 de echte comebackplaat was. Uren en uren heb ik de cd gedraaid en nog steeds duikt dat ijzersterke werkstuk met enige regelmaat op in mijn cd-speler.

Ondanks dat zanger Flemming Rønsdorf geen deel meer van de band uitmaakte, speelde Artillery de plaat vol met frisse, melodieuze en technisch sterke thrash metal, waarin af en toe lekker ongenuanceerd werd geknipoogd naar de speed metal uit de beginjaren. Bovendien ving Søren Adamsen het verlies van Flemming geweldig op en was hij het die de plaat extra kleur en glans gaf. Hij is op My Blood gelukkig nog steeds van de partij en zingt zijn partijen nog vetter, snerender en giert hier en daar net zo spastisch uit de bocht als zijn roemruchte voorganger.

Muzikaal is er verder niet al te veel veranderd en waarom zouden ze die succesformule ook te grabbel gooien? My Blood is een heerlijke plaat vol vurige thrashriffs, razendsnelle drumsalvo's, meesterlijke melodielijnen en afwisselend zangwerk. Dat alles is ook nog eens gegoten in een aantal vlijmscherp geschreven composities. Geheel in de stijl van het klassieke derde album By Inheritance jengelen Arabische tokkels en loopjes je tegemoet, zonder dat het overkomt als een gimmick. Mi Sangre (The Blood Song) is bijvoorbeeld een heerlijke opener met furieuze zangpartijen en een doordachte doch toegankelijke structuur. Warrior Blood steekt al net zo pakkend en flitsend in elkaar met retestrakke riffs en heerlijke solo's.

Artillery biedt op dit zesde album volledig waar voor je geld. Er staan geen zwakke songs op het album, de productie is moddervet (en niet te modern) en al met al biedt de muziek voldoende hooks, tempowisselingen en toffe riffs om de liefhebbers van melodieuze thrash (met wat power en speed metalinvloeden) weken zoet te houden. Het is misschien niet bijster origineel, maar wanneer je het authentieke thrashgevoel op zo'n overtuigende en technisch interessante wijze weet neer te zetten, dan kan ik niets anders dan positief zijn. De retrothrashgolf mag dan enigszins tot stilstand zijn gekomen, met oude rotten als Artillery heb je al die kopieermachines ook eigenlijk helemaal niet nodig. Scoor overigens vooral de digipack, aangezien daar nog eens twee heropgenomen studionummers uit het verleden op staan.

Tracklist
1. Mi Sangre (The Blood Song)
2. Monster
3. Dark Days
4. Death Is An Illusion
5. Ain't Giving In
6. Prelude To Madness
7. Thrasher
8. Warrior Blood
9. Concealed In The Dark
10. End of Eternity
11. The Great
*12. Show Your Hate 2011
*13. Eternal War 2011

*bonustracks

Score: 90 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 21 april 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Artillery - My Blood
Reactie van Bastiaan op 21-04-2011 om 22:04u
Score: 88 / 100

Niets meer aan toe te voegen, behalve: HELL YEAH!

Artillery - My Blood
Reactie van Jeroen op 21-04-2011 om 22:08u

Gaf jij ze niet een 82? :P
en schreef jij niet Flemming Ronsdolf :P

Artillery - My Blood
Reactie van Een Metalfan op 21-04-2011 om 23:27u

Bere plaat..

Artillery - My Blood
Reactie van Een Metalfan op 25-04-2011 om 19:18u

kei gaaf