Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

08-08-2020

Star One - Victim Of The Modern Age
Jaar van release: 2010
Label: InsideOut Music
Star One - Victim Of The Modern Age
Het heeft maar liefst acht jaar moeten duren, maar na lang wachten vond Arjen Lucassen dat het dan toch tijd was voor een vervolg op het uiterst succesvolle Space Metal uit 2002. Net zoals op dit eerste album worden we weer getrakteerd op metal met zowel muzikaal als tekstueel een futuristisch karakter. Wederom heeft Lucassen dit keer gekozen voor scifi films en een serie, maar dit keer draait het om verhalen met een post-apocalyptisch karakter. De algehele sfeer op het album is dan ook een stuk duisterder dan op het vorige.

Lucassen heeft de succesformule van het eerste album constant gehouden met dezelfde vocalisten en grotendeels dezelfde instrumentalisten. Zangers Damien Wilson, Russel Allen, Floor Jansen en Dan Swanö, allemaal zijn ze weer van de partij. Op de bonus cd worden ze bijgestaan door Tony Martin, Mike Anderson en Rodney Blaze. Ed Warby drumt wederom, Joost van den Broek neemt veel van het keyboard-werk voor zijn rekening, Peter Vink op bas, Gary Wehrkamp verzorgt een berg aan gitaarsolo’s en natuurlijk speelt Arjen Lucassen zelf ook het nodige in. Een bonte verzameling muzikanten die bijna onlosmakelijk verbonden zijn met de projecten van Arjen Lucassen.

Victim Of The Modern Age biedt de luisteraar de kwaliteit die we van Lucassen gewend zijn geraakt. Sterke songs die het beste uit de verschillende solisten weten te halen. Het klinkt dan ook allemaal fantastisch in de oren, die negen metalsongs die flink doorspekt zijn met keyboardgeluiden. Echter raken de songs me toch wat minder dan die van Space Metal. Veel herhaling in sommige liederen en wat minder pakkende melodieën zijn daar de oorzaak van. Met name 24 Hours blijft een nummer waar ik maar niet in kan komen.

Gelukkig biedt dit album genoeg ander moois om te ontdekken. Neem bijvoorbeeld het door Planet Of The Apes geïnspireerde Human See, Human Do waarin het heldere stemgeluid van Damien Wilson de ontredderde mens verbeeldt en hij het opneemt tegen de boosaardige apen die op geweldige wijze worden vertolkt door de andere solisten. Daarnaast het ijzersterke Cassandra Complex met een glansrol voor het keyboard.

Het blijft knap hoe Lucassen zijn eigen geluid weet te behouden, maar toch iedere keer weer iets nieuws weet te vinden, zo ook op dit album weer. Zelfs met die paar lichte minpunten blijft Victim Of The Modern Age staan als een huis. Nu maar hopen dat Lucassen net zoals na het vorige Star One-album ook nu de mogelijkheid kan vinden om deze muziek live ten gehore te brengen!

Tracklist:
1. Down The Rabbit Hole
2. Digital Rain
3. Earth That Was
4. Victim Of The Modern Age
5. Human See, Human Do
6. 24 Hours
7. Cassandra Complex
8. It’s Alive, She’s Alive, We’re Alive
9. It All Ends Here

Bonus cd:
1. As The Crow Dies
2. Two Plus Two Equals Five
3. Lastday
4. Closer To The Stars
5. Knife Edge (ELP cover)

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Star One:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van pos op 28-10-2010 om 16:01u
Score: 90 / 100

24 hours is juist een vreselijk pakkend nummer. 1 van de toppers wat mij betreft.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van robin op 28-10-2010 om 18:29u
Score: 50 / 100

arjen lucassen intresseert mij geen reet !!!!!!!!!!!!!! niets met metal te maken...

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van nand op 28-10-2010 om 20:22u
Score: 85 / 100

@robin

arjen lucassen intresseert je geen reed, dan kan, jouw mening. Maar als je zegt dat het niets met metal te maken heeft vraag ik me af wat jij onder metal verstaat.


Wat ik tot nu toe heb gehoord klinkt goed en aardig metal.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Alex op 28-10-2010 om 23:11u
Score: 90 / 100

@ Walter, het is Damian niet Damien...

Voor de rest goede review

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van peetn op 29-10-2010 om 09:17u
Score: 40 / 100

inderdaad weinig metal en saaaaaai

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Deneth op 29-10-2010 om 09:23u
Score: 90 / 100

Pff, al die kortzichtige mensen die dit saai vinden of het niets met metal te maken vinden hebben...deze man maakte waarschijnlijk al metal voordat jullie geboren waren.

Ik vind 't een topplaat!

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van daan op 29-10-2010 om 10:14u
Score: 7 / 100

Respect voor deze man. Wat verstaat men onder metal, Slipknot zeker. Arme stakkers.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Cosmic op 29-10-2010 om 10:28u

Nog geen score. Maar ben wel benieuwd.

@'Connoisseurs' als het zogenaamd geen metal is, waarom bestempeld het grootste metalblad van NL het dan, elke keer als Lucassen iets uitbrengt, 'Album van de Maand'?

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van peetn op 29-10-2010 om 12:29u

Lucassenmag nog een slchagerplaat maken dan nog word het het album van de maand......

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van dave op 29-10-2010 om 13:38u
Score: 80 / 100

@peetn
wat een slap gelul, waar baseer je dat op.

Het komt gewoon omdat die man verdomd goede muziek maakt. daarbij komt nog dat ik het tof vind om te zien dat lucassen veel plezier heeft in wat hij doet, bij hoeveel artiesten zie je dat.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van robin op 29-10-2010 om 18:56u

@cosmic, oei ge snap het niet blijkbaar ... omdat het een hollander is he!!! daarom

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van robin op 29-10-2010 om 18:58u

groot gelijk peetn ,daar zit de waarheid!!!!!!!!!

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Morisu op 29-10-2010 om 22:35u
Score: 85 / 100

Arjan Lucassen mag zich met de groten der aarde meten, als het om progressieve metal gaat. Ja "metal" dus. Voor de mensen die hem niet kennen, neem de tijd en zoek wat over hem op. Owja en ga eens de albums luisteren van Ayreon (absoluut de moeite waard).

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Morisu op 29-10-2010 om 22:37u

@ mezelf: "Arjen Lucassen"

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van pos op 30-10-2010 om 13:13u

Hehe geen metal !!! leuk toch die kleuters die hier af en toe komen.
Gan naar Slipknot of black metal luisteren en dan naar bed.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van peetn op 30-10-2010 om 17:45u

Inderdaad ben kleuter van 44 en hoop kleuter te blijven....

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Harrymans op 31-10-2010 om 02:05u
Score: 90 / 100

Misschien dan geen echte metal maar onwijs en on-nederlands goed, hoort meer in het (mijn favoriete) progmetal genre. Echte muziek en niet alleen maar rammen (hoewel is ook lekker op zijn tijd, maar met het ouder worden wordt je ook wat selectiever :-)). Top plaat weer van "Meneer Lucassen"!

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Cosmic op 02-11-2010 om 11:54u

@robin
U is lid van de redactie van het eerder genoemde magazine?

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Kiske op 07-11-2010 om 17:25u
Score: 90 / 100

Een waanzinnige plaat. De nummers zijn niet zo catchy als op de eerste star one. Maar de kwaliteit druipt aan alle kanten van deze plaat af! Goede zangeres/zangeressen... goede muzikanten en briljante Arjen Lucassen! Nederlandse power/progmetal op wereld niveau!!!

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Artorius op 19-11-2010 om 09:39u
Score: 50 / 100

Nooit begrepen wat men toch zo geweldig vindt aan Star One, of al die andere projecten van Arjen Lucassen for that matter. En altijd weer die schaamteloze adoratie (alwéér album van de maand) in Aardschok, echt onbegrijpelijk. Qua produktie, instrumentbeheersing, etc. heb ik er niets op aan te merken. Maar ik vind er gewoon geen ruk aan. Echt niet. Sorry.

Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van anb op 28-11-2010 om 21:51u
Score: 85 / 100

Sorry? Smaken verschillen, it's as simple as that.
Hier staan toch weer een paar briljante nummers op.
Moest in het begin ook een beetje door de synths heen leren
luisteren. Maar vind inmiddels het contast tussen de synths en
de zwaar gestemde gitaren zwaar ok.



Star One - Victim Of The Modern Age
Reactie van Een Metalfan op 03-02-2014 om 21:49u

Pardon? Lucassen geen metal?

Mag ik erop wijzen dat Arjen een belangrijke rol heeft gespeeld in zeker twee van Nederlands beste heavy-metalbands. Te weten Bodine en Vengeance. Maar die hebben zeker niks met metal te maken.


Die projecten die hij nu doet met Ayreon en Star One zijn iig exportproducten waar Holland trost op kan zijn. Want wees eerlijk Jantje Smit en New Kids. Om je kapot te schamen toch?