Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Rimfrost - Veraldar Nagli
Jaar van release: 2009
Label: Season of Mist

Rimfrost - Veraldar Nagli

Veraldar Nagli begint lekker fel met black/thrash metal plus een vleugje pagan/vikinginvloeden. De eerste drie nummers maken een goede indruk. Maar dan komt Legacy Through Blood… Het tempo gaat omlaag, weg zijn de energie en het enthousiasme dat de eerdere nummers kenmerkt. Men speelt in dit nummer een soort viking metal dat doet denken aan Amon Amarth. Niet bepaald waar ik op zit te wachten, zeker niet na het spetterende begin. Misschien dat het voor sommigen een welkome afwisseling is en contrasten kunnen goed uitpakken, maar in dit geval werkt het averechts.

Verderop op het album keert er wel iets van de agressie terug, maar in mindere mate dan in het begin. Het bevlogen gevoel ontbreekt. Zonder dat valt de muziek van Rimfrost (Zweeds voor rijp) niet echt positief op. De eerste nummers, vooral titelnummer Veraldar Nagli, smaken echter best naar meer.

Ik weet niet wat voor stijl Rimfrost op hun eerdere releases speelde, maar voor de toekomst kan ik hen zeker aanraden verder te gaan met black/thrash metal met een vikingtintje. Deze stijl beheersen ze aardig. Een heel album daarvan zou wel de aandacht kunnen trekken. Drie goede nummers, een sloom en saai nummer plus nog wat middelmatig spul is daarentegen veel te weinig.

Tracklist:
1. Veraldar Nagli
2. The Black Death
3. The Raventhrone
4. Legacy Through Blood
5. I Stand My Ground
6. Mountains Of Mána
7. Scandinavium
8. Void Of Time

Score: 67 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 19 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Narrative op 27-04-2010 om 14:48u

Quote: "Ik weet niet wat voor stijl Rimfrost op hun eerdere releases speelde"

Dan zoek je dat toch even op?! Kleine moeite lijkt me.

Reactie van Nynke op 27-04-2010 om 15:25u

Het ging me niet om de grote lijnen, maar om de details. Bovendien heeft iedereen zo zijn eigen interpretatie en hebben sites als Metal Archives het vaak bij het verkeerde eind.