Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Rimfrost - Rimfrost
Jaar van release: 2016
Label: Non Serviam Records

Rimfrost - Rimfrost

De Zweedse band Rimfrost komt maar moeilijk van het stempel af een kloon van Immortal te zijn. Niet vreemd wanneer je bijvoorbeeld Hordes Of Rime beluistert, het bekendste nummer van de heren, dat afkomstig van het debuutalbum A Frozen World Unknown (2006). Drummer Throllv (Fredrik Hänninen) en zanger/gitarist Hravn (Sebastian Svedlund) waren toen nog geen twintig jaar oud.

De opvolger Veraldar Nagli kwam uit in 2009, maar wist het debuutalbum niet te overtreffen. Wat volgde was een lange periode van stilte, al verscheen Rimfrost af en toe op het podium en werd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum de track Witches Hammer met video uitgebracht, vlak nadat de band weer een vaste bassist had gevonden. Het opnemen van een album kost veel geld en het duurde daarom enkele jaren voor de heren de studio in konden. Nadat de opnames voor het zelfgetitelde album waren afgerond, tekende Rimfrost eind vorig jaar bij het Nederlandse Non Serviam Records.

Wanneer je het album Rimfrost vergelijkt met bijvoorbeeld het debuut, dan valt direct op dat de muziek bijzonder toegankelijk is. Het is geen pure black metal, maar een combinatie van Dissection en de melodieuze black uit Noorwegen. Liefhebbers van Immortal zullen mogelijk wat teleurgesteld zijn, want het tempo ligt op Rimfrost echt een flink stuk lager dan op A Frozen World Unknown. Opvallend is ook de lengte van sommige tracks. Zo heeft de opener As The Silver Curtain Closes een speeltijd van acht minuten, maar bevat deze zoveel variatie dat het geen moment verveelt. Ook afsluiter Frostlaid Skies weet negen minuten de aandacht vast te houden.

Hoogtepunt op deze plaat is Beyond The Mountains Of Rime en juist met deze track gaat het vergelijk met het vroege geluid van Immortal weer op. Ook Saga North en Ragnarök zijn echte aanraders. De minst interessante track is Witches Hammer, waarvoor de video verscheen, maar ook dat is een goed nummer. Rimfrost heeft dan ook met de derde, ongetitelde full-length een heerlijke plaat afgeleverd.

Tracklist:
1. As The Silver Curtain Closes
2. Saga North
3. Beyond The Mountains Of Rime
4. Dark Prophecies
5. Ragnarök
6. Cold
7. Witches Hammer
8. Frostlaid Skies

Score: 84 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 22 maart 2016

Koop dit album in

Meer Rimfrost:

[ Terug naar de Album Reviews ]