Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Mijn ontdekking van het afgelopen jaar was niet een specifieke band, maar eigenlijk een geheel land: Denemarken. Ik kwam er achter dat het meer te bieden heeft dan slechts Legoland, het beeld van de kleine zeemeermin en Hans Christian Andersens verhalen. Hatesphere, Mnemic en Volbeat, om er enkele te noemen, zijn allen van Deense komaf en kwamen vorig jaar met puike releases op de proppen. En al vroeg in het nieuwe jaar is het alweer goed raak. Je kan inmiddels wel raden waar ook The Arcane Order vandaan komt, en ja hoor, ook deze release is meer dan gemiddeld goed.

We krijgen een stevige mix tussen death en thrash voor de kiezen. De cd plaat opent met een lekker onguur intro waarna het geweld geleidelijk aan losbarst. Het gaspedaal wordt flink diep ingetrapt en dat doet men vrijwel non-stop totdat de benzine er na negen nummers doorheen gejaagd is. De mannen hebben duidelijk meer in hun mars dan hun gemiddelde collega’s. Muzikaal gezien zit alles erg goed in elkaar, en de sfeer die boven het plaatje hangt is heerlijk duister. In The Wake Of Collisions bruist van de energie, spanning en afwisseling. De cd is voor zowel de death als thrashfan een genot voor het oor, maar hier en daar proef ik ook wat black, wat wellicht ook te doen heeft met de ongure sfeer.

The Arcane Order zal ongetwijfeld voor een aantal mensen dé plaat van 2008 zijn, en dat terwijl het nieuwe jaar nog maar net begonnen is. Ik zeg: ga deze geweldenaars live aanschouwen, het kan niet missen of ze doen ter promotie een aantal cluboptredens of zijn anders van de zomer wel te spotten op menig festival. Als ze live hun reputatie kunnen waarmaken kunnen deze mannen nog wel eens groot worden.

Tracklist:
1. Death Is Imment
2. Between Reason And Hubris
3. The Serpent Tower
4. Eurptions Of Red
5. When Oceans Become Desserts
6. Unleash The Tyrant
7. The Reaping Revérence
8. Sanctity Of Allegiance
9. Horizons Buried

Score: 90 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 22 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Reactie van drummer op 27-01-2008 om 12:49u
Score: 9 / 100

Ik ben het helemaal met Bastiaan eens. Dit is een zeer goede plaat.
Het is een ritje naar de platenboer zeker waard!

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Reactie van Haico op 20-02-2008 om 11:00u
Score: 90 / 100

Ik heb dit schijfje gisteren bemachtigd en ik kan maar één ding zeggen: ongeloofelijk hoé goed!!!
Toen ik 'em voor de eerste keer draaide kreeg ik hetzelfde gevoel dan dat ik destijds had bij "Alien" van Strapping Young Lad. Een bak herrie van jewelste maar al gauw ontdek je de songs en de details en ben je verslaafd. De zanger van Raunchy kom je hier ook tegen en de beste man laat horen wat 'ie in zijn mars heeft; een strot van schuurpapier.
Vergeleken met de eerste (thrash) schijf van deze lui neigt dit véél meer naar de black metal. Vooral de keyboards dragen mee aan die sfeer en geven het een lekker duistere 'feel' mee. Kopen!!!

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Reactie van Bas op 20-02-2008 om 13:46u

Mooi om te lezen dat mensen het met me eens zijn dat dit een zeer goede release is. Lees ook het interview met TAO, dan zul je erachter komen dat de mannen er helemaal niet bewust van zijn de blackmetalfan ook aan te spreken. Grappig wel, vind ik. Ik hoor het toch echt.

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Reactie van Skip op 06-05-2009 om 00:22u
Score: 95 / 100

Ik snap niet dat de mannen van TAO onderhand nog niet zijn doorgebroken. Het is een band met zeer getalenteerde muzikanten. Morten Lowe is een van de beste drummers die ik gehoord heb en In The Wake Of Collisions is een van de beste platen van 2008. Tijd dat Metal Blade flink aan promotie gaat doen!

Ik vind TAO niet echt in een genre te plaatsen. Het is gewoon een mix van stijlen, er zit wat death/trash/black metal in etc. "Moderne extreme metal" zo je wilt. Maar wel een geniale mix gemaakt door geniale muzikanten.

Deze zomer gaan ze hun derde album opnemen. Ik ben heel erg benieuwd!
Hopelijk wordt dit dan eindelijk de doorbraak.

The Arcane Order - In The Wake Of Collisions
Reactie van jt op 06-04-2012 om 21:21u
Score: 90 / 100

ja, geweldig.