Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Mekong Delta - Lurking Fear
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Mekong Delta - Lurking Fear
's Werelds meest vreemde, complexe en wazige thrash metal band is teruggekeerd na een rust van ongeveer 10 jaren. Een lange tijd, maar met een geheel vernieuwde line-up keert mastermind Ralph Hubert terug aan het metal front.

En hoe, waarde lezer. Er lijkt in al die tien jaren nog niets veranderd te zijn in het gekke brein van deze man. Gelijk bij de eerste noten is al duidelijk hoorbaar dat het Mekong Delta betreft. De productie is moderner, het geluid vetter en wellicht is er een heel klein beetje meer toegankelijkheid in het totaalgeluid geslopen, maar verder is men even onnavolgbaar gebleven als in vroege jaren.
Dat begint al met de eerste track van het album. Society in Dissolution knalt vertrouwd uit de startblokken. Vreemde tegendraadse riffs gaan hand in hand met de kenmerkende pompende baslijnen en nieuwe zanger Leo Szpigiel (ex- Wolfspider) baant zich op fantastische wijze een weg met af en toe hysterische zanglijnen. Hij schittert helemaal in het magistrale Purification waarin echt alle registers worden losgetrokken. Ik heb in geen tijden zoveel vurige gestructureerde chaos gehoord.

Drummer op het album is de welbekende Uli Kusch en ook dat is een vooruitgang. De drumpartijen zijn retestrak op tape gezet. Helaas moet daar nog wel de kanttekening bij worden geplaatst dat het allemaal wel erg getriggerd klinkt. Dat kan misschien een bewuste keuze zijn geweest om het futuristische totaalgeluid te completeren, maar het platte digitale geluid past gewoon niet bij de speelse stijl van Kusch. Voor de rest heeft men de zaakjes op productioneel gebied uitstekend voor elkaar. Het luistergenot wordt alleen nog maar bevorderd dankzij de prachtig galmende gitaarsolo's van (Theory in Practice) gitarist Peter Lake.

Mekong Delta zou Mekong Delta niet zijn als er ook weer enkele klassieke en filmische thema's onder handen worden genomen. Ging men in het verleden al aan de haal met het meesterlijke 'Night on a Bare Mountain' , vandaag de dag komen onder andere de Imperial March uit Star Wars voorbij en gaat men op de hyperactieve toer in Allegro.
Al deze rare uitspattingen maken deze band gewoon nog tot een unieke in het soort. De muziek is veelzijdig en geeft zelfs na 50 luisterbeurten nog nieuwe geheimen vrij. Absoluut niet geschikt voor de liefhebber van licht verteerbare deuntjes, maar zeker een aanrader voor de fans van bands als Toxik, Realm en natuurlijk de oude platen van Mekong Delta.

Verpakt in een prachtige hoes en voor de snelle beslisser met live dvd, is dit absoluut een kandidaat voor mijn jaarlijstje. Kan het je niet complex, ingewikkeld of progressief genoeg? Dan is Mekong Delta de perfecte aanvulling.

Tracklist
1. Society In Dissolution
2. Purification
3. Immortal Hate (Accepting Prayers Of Supremacy)
4. Allegro Furioso
5. Rules Of Corruption
6. Ratters (Among The Dead)
7. Moderato
8. Defenders Of The Faith
9. Symphony Of Agony
10. Allegro

Score: 89 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 12 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van poepluier op 13-09-2007 om 20:13u

van sommige bands hoop je ook gewoon nooit meer wat te horen,dit is zo'n band.........................

Reactie van Old Mhb op 14-09-2007 om 17:34u
Score: 90 / 100

Ga jij nog maar aan babys's of oma's gat hangen.

Mekong Delta is gewoon gaaf maar voor simpele hersentjes nogal ingewikkeld.

Kill the enemy uit hun debuut is nog steeds 1 van mijn favo's.

Reactie van Old Mhb op 15-09-2007 om 22:43u
Score: 100 / 100

Ik heb deze nu ma es geluisterd en ik vind hem veel toegangklijker dan de vorige albums. Daar bedoel ik zeker niet mee dat hij slechter is. Integendeel : Hij luistert erg lekker weg.

Aanrader !!!

Reactie van dennis op 09-10-2007 om 22:02u
Score: 88 / 100

Zeer mooie techno thrash plaat!, geweldige breaks,goede zang,en aparte wendingen zoals we van ze gewend zijn!! welcome back.