Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 28-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bassem Deaibess (The Hourglass) - 44
 • Clevdh (Orakle) - 42
 • Daniel Botti (Node) - 43
 • Gylve "Fenriz" Nagell (Darkthrone) - 50
 • Jesper Strömblad (In Flames) - 49
 • Muhammed Suiçmez (Necrophagist) - 46
 • Sigurd "Satyr" Wongraven (Satyricon) - 46
 • Steve Smyth (Nevermore) - 51
Review

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Jaar van release: 2014
Label: SPV / Steamhammer Records
Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Techneuten mogen zich weer in de handen wrijven, want de nieuwe cd van Mekong Delta ligt in de schappen. Veel eigenzinniger dan dit Duitse gezelschap wordt het volgens mij niet. Technisch gezien is dit misschien wel één van de beste progressieve (thrash)metalbands die er is. Met de ongrijpbare thematiek en klassieke invloeden doet het collectief rond bassist Ralph Hubert daar nu zoals gebruikelijk weer een schepje bovenop.

In A Mirror Darkly is namelijk best een lastig album. Sinds The Principle Of Doubt uit 1989 heeft het me niet zoveel tijd gekost om een plaat van Mekong Delta te doorgronden. Dat is dan ook de schijf waaraan deze nieuweling het meest doet denken. Weliswaar met de productie van nu en de progressieve inslag van Wanderer On The Edge Of Time, maar toch. De plaat is echter wel wat minder conceptueel opgebouwd dan de briljante voorganger uit 2010. Meer metal ook met slechts een twee instrumentaaltjes.

Wat Mekong Delta op deze schijf presteert, grenst regelmatig aan het ongelofelijke. Het is ongehoord hoe extreem technisch bepaalde riffs en baslijnen in elkaar steken. Ook het drumwerk is van een buitenaardse kwaliteit. Alex Landenburg mag in naam niet zo bekend zijn als drumdemonen als Gene Hoglan en Dave Lombardo, hij doet er weinig voor onder. Snel, stroperig, jazzy, inventief en technisch. Zomaar een paar sleutelwoorden die van toepassing zijn op zijn prestaties.

Des te knapper is het dat schijnbaar ondoordringbare muziekstukken The Armageddon Machine en Mutant Messiah na intensief luisteren toch echte songs blijken. Nummers waarin ondanks al het gefreak wel degelijk een rode draad verwerkt is. Dat is vooral te danken aan zanger Martin LeMar die zich bijzonder goed staande weet te houden tussen al het muzikale geweld. De zanger is ten opzichte van Wanderer On The Edge Of Time en het tussendoortje Intersections duidelijk gegroeid. De man waait zo nu en dan met de wind mee, maar gaat veelal zijn eigen gang in sterke zangmelodieën, waarin hij zichzelf nooit forceert.

Er zijn bands die om de vier jaar voor de dag komen met een plaat die na een paar weken alweer uit de speler verdwijnt. Mekong Delta levert een werkstuk dat de liefhebber ook daadwerkelijk vier jaar zoet kan houden. De hectische muziek herbergt zoveel details en verstopte extra's, dat het zeker een luisterbeurt of dertig kost voordat alles bezinkt. Niet dat er iets mis is met simpel gebeuk, maar hier is een band aan de slag die zich tot bloedens toe in het zweet werkt om te vernieuwen. Dat dit is gelukt, mag geen verrassing zijn.

Tracklist:
1. Introduction Ouverture
2. The Armageddon Machine
3. The Sliver In Gods Eye
4. Janus
5. Inside The Outside Of The Inside
6. Hindsight Bias
7. Mutant Messiah

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 6 mei 2014

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Alex op 06-05-2014 om 13:29u
Score: 87 / 100

Wereld plaat van een wereld band, jammer dat ze alleen zo weinig spelen.

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Old Mhb op 06-05-2014 om 14:00u
Score: 90 / 100

Ik volg deze band al van in den beginne. ( Heb de eerste twee nog op lp) Deze band is wereldtop. En dit album bewijst dat alweer. Grote klasse, alweer smullen geblazen.

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Kees op 06-05-2014 om 19:28u
Score: 80 / 100

Prima derde album sinds de heropleving in 2007. Ligt in het verlengde van de eerste plaat van die heropleving, namelijk ´Lurking Fear´. Relatief thrashy en technisch, maar tegelijkertijd ook melodieus en herkenbaar.

Nu nog een keer een live-optreden in Nederland. Ten opzichte van een band als Toxik of Forbidden is Mekong Delta vreselijk ondergewaardeerd!

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Devoraz op 19-06-2014 om 10:28u
Score: 95 / 100

Als webmaster van de officiële website probeer ik al jaren de band naar Nederland te halen. De laatste keer in Lelystad (lekker centraal). De band vraagt namelijk niet de hoofdprijs maar blijkbaar hebben zalen er moeite mee omdat men niet zeker is van de opkomst en dus bang is er bij in te schieten.

Misschien dat er zalen zijn die het risico durven nemen? Als je het redelijk centraal in Nederland houd, ben ik ervan overtuigt dat je uit het hele land Mekong Delta fans aantrekt. De band wil namelijk graag live spelen, maar ook zij lopen tegen deze problemen op.

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Een Metalfan op 19-06-2014 om 12:36u

Ramrock festival in Almelo wellicht? Volgend jaar

Mekong Delta - In A Mirror Darkly
Reactie van Gard op 22-09-2014 om 21:08u
Score: 95 / 100

Natuurlijk is de monumentale voorganger nauwelijks te evenaren maar wat een luisteravontuur, wederom. Heavy zonder powerchords en klassiek zonder notengefriemel en solo´s. De voorliefde voor Russische klassiek is zo´n natuurlijk element geworden dat ze beter zijn dan ooit. Ook met dank aan de zanger.Na 20 luisterbeurten niet meer uit je hoofd te krijgen, hij blijft maar groeien..ik kan wel janken, zo mooi.. snel weer opzetten!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.